FOTO: HNS -ovci Vlatka Duilo i Klemet Bašić na listi za Sabor: U Šibeniku predstavljen program

Hrvatska narodna stranka jutros je u Šibeniku predstavila kandidate za IX. izbornu jedinicu. Na listi za Sabor od ‘narodnjaka’ biti će Vlatka Duilo iz Drniša i Klemet Bašić iz Trogira. U svom obraćanju okupljenima poručili su da su svjesni da samo jedan njihov kandidat iz ove izborne jedinice može ući u Sabor.

hns

– Vjerujemo da će građani prepoznati naš program i sve ono što radimo i čemu težimo. Dosta smo radili i prije samog početka kampanje, boravili smo među ljudima i reakcije koje smo doživjeli samo pokazuju da možemo s punim pravom biti optimistični – istaknuo je Ivan Gulam, HNS -ov koordinator za IX. izbornu jedinicu.

‘Narodnjaci’ su mišljenja da nikada do sada nisu bili toliko jako povezani, a Frane Malenica je istaknuo da mu je posebno drago što je upravo Šibenik domaćin prvog predstavljanja kandidata HNS -a za IX. izbornu jedinicu.

vlatka duilo

– HNS je dovoljno jak u ovoj IX. izbornoj jedinici, ali smo svjesni da samo jedan kadidat može ići u Sabor. Naglasak je na zajedništvu i zajedničkim odlukama koji svi donosimo. Politika je za mene sredstvo za rješavanje problema građana, a dostojan život i krov nad glavom su problemi visokog prioriteta. Stanovi su nedostupni zbog svoji cijena, a krediti su veliki – rekla je Vlatka Duilo, koja je izdvojila projekte na kojima će raditi budući zastupnici, a kao najvažniji je istaknula upravo program POS -a.

hns2

HNS u Šibeniku broji 420 članova, dok u županiji taj broj prelazi osam stotina. Bitno je za naglasiti ravnomjernu zastupljenost žena po čemu ova stranka prednjači pred drugima.

DSC03435

– U Hrvatskoj je vlak simbol kašnjenja, ali ja sam ga za svoj simbol uzeo iz drugog razloga – zbog snage po kojoj ga pamtim. Vlak je taj koji je uvijek povezivao našu izbornu jedinicu kada druga prijevozna sredstva nisu mogla i zato mi danas trebamo biti lokomotiva koja će ‘povući’ Hrvatsku naprijed – riječi su HNS-ovog Klemeta Bašića, obrtnika iz Trogira.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.