FOTO: Karamarko prihvatio ultimatum MOST-a: Sjest će za zajednički stol s Milanovićem

U sjedištu HDZ-a u Šibeniku danas je održan dvosatni sastanak između Tomislava Karamarka i predstavnika MOST-a, Bože Petrova i Ivana Kovačića.

most petrov 041215 6

most petrov 041215 7

most petrov 041215 5

– Meni je drago što sam saznao da je HDZ, odnosno Domoljubna koalicija, i prije ovog sastanka potvrdila da će biti na zajedničkom sastanku u ponedjeljak.  Zaključak današnjih razgovora je da će se u ponedjeljak održati tripartitni sastanak. Kako će ti razgovori ići, ne znam, ali mi je drago da smo pokrenuli zajednički dijalog – istaknuo je Petrov koji smatra da uvijek postoji mogućnost da se postigne konsenzus.

Sastanak je prema njegovim riječima prošao konstruktivno, ali to ne znači da su bliže njima nego SDP-u.

 

most petrov 041215 1

 

hdz karamarko 041215 7

Petrov je naglasio da im je najvažnije usuglašavanje sa obje strane i da se napravi jasan plan što će se raditi sljedeće četiri godine.

– Sada po prvi put postoji jasan plan o tome što će se raditi sljedeće četiri godine, plan prihvaćen i od Domoljubne koalicije i koalicije Hrvatska raste. Nismo dogovarali ‘fotelje’, jer to je ono što se radilo posljednjih dvadeset godina – rekao je Petrov smatrajući da napokon postoji konstruktivni plan.

Čelnik HDZ-a, Tomislav Karamarko, kazao je da Petrovu danas nije dao nikakve ponude jer on nije trgovac, već je samo saslušao argumente MOST-a zašto zajednička vlada.

hdz karamarko 041215 6

hdz karamarko 041215 3

– Iznio sam svoje argumente zašto smatram da tripartina Vlada nije dobra, po meni je to ‘drveno željezo’. Sjest ću za taj stol neka me pokušaju uvjeriti zašto je ta Vlada dobra. Za mene je najvažnije da se sastavi saborska većina jer smo bez nje blokirani i ne možemo ništa.  Baš me zanima me kako će izgledati sastanak u ponedjeljak.  – kazao je Karamarko koji je istaknuo da ga brine što vrijeme prolazi, ali na sastanak u ponedjeljak dolazi s dobrom voljom.

Karamarko je istaknuo kako nije za nove izbore čiji, je trošak oko 120 milijuna kuna, a to je nešto što si Hrvatska ne može priuštiti.

hdz karamarko 041215 1

Karamarko i predstavnici MOST-a su se našli u Šibeniku jer im je na pola puta.

 

 

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.