STIPE PETRINA: Država je u tolikom dugu da za buduću vladu neće ostati ništa

Jučer se u primoštenskom hotelu ‘Zora’, održala konvencija potpisivanja dokumenta otvorenog partnerstva Nezavisne liste Stipe Petrina, stranke Loza, Braniteljsko domoljubne stranke, Nacionalnih Demokrata, Stranke Hrvatskog zajedništva, Hrvatske stranke nezaposlenih, Nezavisnih lista D.Đule, M.Skračića, Z.Sarađena, M.Šimundića i drugih.

Stipu Petrinu došli su podržati ljudi iz svih krajeva svijeta. Konvenciji su prisustvovali Paško Kačinari, Karlo Starčević te gospodin Darko Oreč, član braniteljsko domoljubne stranke koji trenutno živi u Australiji.

stipe petrina2

-Nema sumnje dragi prijatelji da su pred nama ključni izbori, nema sumnje da je 25 godina jedan okrugli jubilej koji nas upozorava da ono što se do sada događalo ili je stvarno dobro ili loše. Ja neću davati sud, to će narod. U svakom slučaju, kad smo se tu okupili nisu nam baš bile šanse sjajne. Skupili smo se tu da probamo razbiti polaritet dviju političkih stranaka kojima dirigiranih iz  jednog centra koji 25 godinu sustavno uništavaju što nam je lijepo i sveto u Hrvatskoj nam domovini, u Hrvatskoj nam državi i što da vam kažem, 25 godina neuspjeha nasuprot toga, kaže se ne može se bolje i svi se hvale, i uvijek traže ponovno povjerenje. Možda je to njima super i odlično, ali vjerujem da narodu nije- ovim riječima obratio se nazočnima Stipe Petrina.

Dotakao se Petrina javnog duga i vrijednosti hrvatske imovine.

– Prije četiri godine, hrvatska imovina bila je vrijedna 60 milijardi eura, a danas je imovina naše zemlje svega 32 milijardi eura. Kada dođu kamate što će ostati vladi iza? Neće ništa-zaključio je Petrina.

stipe petrina.jpg3

Njegov program ima četiri bitne točke a to su reindustrijalizacija, reagrarizacija, uređenje državne uprave, regionalne i lokalne te gospodarenje prostorom.

stipe petrina

-Trebamo predah da stvorimo nove vrijednosti i sve će krenuti boljim pravcem. Pitanje je samo ima li političke volje za promjene. Dolaskom ovdje složili ste se za promjene, sada učinimo korak dalje i pokažimo da možemo-ovim riječima Petrina je zaključio svoje izlaganje te izazvao pljesak više od 500 nazočnih.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.