FOTO: ŠTO SE DOGAĐA NA ŠTANDOVIMA: Možda ih stranke razdvaju, ali ih mladost zbližava

Pretpostavljamo da su vam se izbori, stranke, kampanje, parole, gesla, govorancije, provokacije već popele na vrh glave, stoga smo danas, uoči predizborne šutnje koja, reći će neki, napokon starta sutra, pripremili jednu pozitivnu političku priču.

sdp snage 3

reformisti

Riječ je, naime, o političkim pomladcima stranaka koje su svih ovih dana kod kazališta imali postavljene štandove, a sve s ciljem da, uz prigodne poklončiće s prigodnim parolama privuku još glasača ili pak zadrže one koje već imaju. To su, u ovom slučaju, mladi SDP-ovci i predstavnice Narodne stranke – Reformisti te MOST-a.

Svima njima zajednički su, što se poklona tiče, upaljači, kemijske i  mazalice za usne, a svaki štand imao je i barem jedan svoj, prepoznatljiv ‘proizvod’ kojim su privlačili pozornost i zanimanje prolaznika.

spuzva

 

reformisti 2

Pa je tako koalicija Hrvatska raste imala spužve za pranje suđa s porukom ‘Nema povratka na staro’ kojima su bakice, naravno, bile oduševljene, Reformisti su pak dijelili platnene vrećice s imenom Petra Baranovića u kojima su građani mogli lakše nositi te iste spužve, a iste vrećice dobro dođu i za spizu s pijace. Dosjetili su se i pepermint bombona u prigodnoj kutijici. Mostovke su balonima privlačile pažnju djece, a kišobranima odrasle. Znate kako već to ide s djecom. Kad nešto vide, mame i tate moraju se zaustavit, a usput dobiju i kišobran. Pa tko bi to odbio? Zato im moto i glasi ovako: Mladost, znanje i iskustvo.

upaljaci

No, nismo mogli ne primijetiti još nešto što je, osim poklona, poruka i letaka , svima zajedničko, a to je jedno posebno zajedništvo koje je, unatoč činjenici da se radi o političkim suparnicima, ovih dana vladalo među svima njima. Oni su se, naime, sprijateljili u tolikoj mjeri da se u nekim trenucima nije moglo ni zaključiti tko pripada kojoj stranci.

ekipa

 

most 3 061115

Je li u pitanju ona ‘prijatelje blizu, neprijatelje još bliže’, kroz smijeh ih pitamo.

-Znate zašto se osjeti pozitivno ozračje? Zato što je HDZ toliko razočarao i svima nam je to razmišljanje zajedničko. To je ono što nas je sprijateljilo. I još nešto. Hrvatska raste i nema povratka na staro. Ne vjerujem da  prijateljice iz Most-a i Reformistice žele povratak na staro. Oni se svi zapravo slažu s nama. Jednostavno je – kroz smijeh nam na postavljeno pitanje odgovara mladi SDP-ovac Luka Nikpalj koji je za Šibenski portal objasnio što im ipak nije zajedničko i po čemu su oni daleko bolji od ostalih.

sdp snage 1

– Nije nam zajedničko to što mi građanima dijelimo korisnije stvari. Naše spužve za pranje suđa puno su korisnije, praktičnije i ekonomičnije od, na primjer, balona koje dijele Most-ovke. Također, naša je spužva hrvatski proizvod. Jedini imamo hrvatski proizvod na štandu – rekli su nam ponosno SDP-ovi Luka i Stipe, na što su predstavnice Mosta morale reagirati.

mostovke 2

-Nije istina. I naši razgrabljeni kišobrani hrvatski su proizvod. Šef ih sigurno nije naručio ‘iz vanka’. On podržava naše – rekle su nam Most-ovke Ivana i Dana, a mi smo zbunjeno zaključili da netko tu očito laže i maže, ali tjeramo pozitivu pa ćemo u tom pozitivnom, miroljubivom tonu i nastaviti. Mlada Reformistica Antonia Lelas rekla nam je da je oduševljena pozitivnom atmosferom koja je svih ovih dana vladala i da joj je jako žao što sutra počinje predizborna šutnja pa neće više moći razgovarati i družiti se s ostalima na štandu.

mostovke 3

– Što vaši nadređeni kažu na vaše druženje? Smeta li im to? – upitali smo ih na kraju i otkrili da im je još nešto zajedničko.

– Nimalo. Šefovi su oduševljeni što se družimo. Tako nas i uče – odgovorili su nam složno svi sugovornici, a zajedničku fotku svih njih na okupu nemamo jer, znate, nisu se uspjeli dogovoriti na čijem će štandu pozirati.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.