FOTO: UŽIVO IZ STOŽERA HDZ-A: Euforična atmosfera zbog devet saborskih mandata

U stožeru HDZ-a vlada euforična atmosfera. Prisutno je mnoštvo simpatizera stranke te se mogu čuti komentari poput ‘Odmah sam bolje volje’ i ‘Ovo smo i očekivali’

Župan Goran Pauk komentirao je kako je ova pobjeda očekivana. – Po svemu što vidimo i čujemo, idemo ka pobjedi, krećemo se onako kako smo planirali. MOST je nova politička opcija o kojoj treba voditi računa i nadati se da su i oni za pobjede- Župan je dodao da izlazne ankete ne daju stvarne rezultate jer su rađene u urbanim sredinama. Što se tiče saborskog mandata, rekao je da je lijepo osjetiti pobjedu. -Zadvoljan sam, ali treba sačekati rezultate do kraja. Odluka će biti stranačka-

Hrvoje Zekanović rekao je da za konačan komentar treba pričekati jutro. -Nije gotovo sve dok nije gotovo. Hoću li osvojiti mandat? Ne znam, vidjet ćemo, ali ako ga osvojim bio bih sretan,  a ako ne, Bože moj! -izjabio je Zekanović.

Čeka se obrada još posljednja dva biračka mjesta u Šibeniku, HDZ je zasad  osvojio devet saborskih mandata, SDP tri a  MOST dva. -Rezultati su unutar onoga što smo očekivali i što smo tokom kampanje spominjali- rekao je Nediljko Dujić.

Dodao je da se još uvijek čeka Zadar koji je obradio tek 29 posto glasova kako bi se mogla potvrditi pobjeda u izbornoj jedinici. Ne skrivajući osmjeh na licu rekao je kako ‘kao i mi, i oni imaju jaku struju i to pokazuje neke stvari’.

-U konačnici,  očekujemo još dva do tri mandata- zaključio je Nediljko Dujić.

INače, u stožeru HDZ-a u Šibeniku vladala je opuštena atmosfera sve do 19 sati kada su objavljeni rezultati izlaznih anketa koje pokazuju potpunu izjednačenost HDZ-a i SDP-a.

Pozorno su se pratili rezultati koji su dočekani u tišini. Svakog trenutka u središnjicu stranke na Baldekinu pristiže sve veći broj ljudi.

– Riječ je o anketi koja je rađena na ljudima u urbanim sredinama, dok su zanemarene ruralne koje već tradicionalno glasaju za HDZ. Vjerujem da će se s vremenom rezultat promijeniti te da će naša stranka na ovo dobiti još 12-15 mandata – rekao nam je Nediljko Dujić, predsjednik HDZ-a Šibensko – kninske županije.

Uz čelnike stranke, Dujića, Gorana Pauka u stožeru je i bivši predsjednik ŽO HDZ-a Ante Kulušić. Rezultate izlaznih anketa pomno prati i HRAST- ov Hrvoje Zekanović, 9. na listi Domoljubne koalicije.

IMG_7553

– Pričekajmo još sat vremena, izlazne ankete su jedno, a konačni rezultati drugo. Naravno, malo smo iznenađeni – komentirao je Zekanović za Šibenski portal.

U središnjicu stranke je stigao i šibenski gradonačelnik Željko Burić koji je kratko prokomentirao da im je preostalo čekati rezultate DIP-a.

hdz

hdz1

hdz2

hdz3

 

Kako večer odmiče, u izborni stožer pristiže sve više simpatizera stranke, no neki su se spustili u obližnji kafić. Ne prate se rezultati, no izbori su glavna tema razgovora i u ovakvoj neformalnoj atmosferi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.