KARAMARKO: ‘Nećemo za isti stol sa SDP-om, mi smo pobjednici izbora’

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ne pristaje na MOST-ov prijedlog vlade nacionalnog jedinstva.

– Nama to nikako ne odgovara. Pa kako da sjednemo za isti stol s onima koji su upropastili hrvatsko gospodarstvo? Kako će oni podijeliti ministre, hoće li ostati ovi isti?To je kontradikcija, mislim da to nije dobra priča – rekao je Tomislav Karamarko dodajući da se ovime gubi vrijeme te da hitno treba početi provoditi reforme.

Osim toga, ne vjeruje ni da bi SDP pristao na takav prijedlog.

– Mi smo prezentirali naše stavove, pokazali projekte, u konačnici dogovorili smo se i da stvorimo radnu skupinu koja će pogledati program. Ja sam rekao da smo mi otvoreni za razgovor, ako imate boljih ideja, mi smo tu – dodao je Karamarko u razgovoru zaNovu TV.

Rekao je kako nisu razgovarali o tome tko bi bio novi mandatar.

Pustimo osobne ambicije. Ajmo vidjeti možemo li ostvariti program. Ja kad budem mandatar, vlada će biti ekspertna i stručna. Nemojte zaboraviti, mi smo pobjednici, imamo relativnu većinu, imamo program koji se radio dvije i pol godine, mi se ne možemo resetirati i reći: “To ne postoji” – rekao je Karamarko te dodao kako cijeni trud čelnika MOST-a i volju da se nešto promijeni.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.