Karamarko odbio potpisati tripartitnu vladu i napustio pregovore

U središnjici Mosta u Smičiklasovoj ulici u 19 sati počeo je sastanak trojice lidera – Mosta, Domoljubne i koalicije Hrvatska raste. Sastanak je već nakon 15 minuta napustio Tomislav Karamarko. Nisu mogli, kazao je, pristati na uvjete Mosta te potpisati ‘bjanko’ papir o podjeli ‘ratnog plijena’ i raspodjeli mjesta, a bez da se zna ime premijera. Radi se, dodao je, o jednoglasnoj odluci Predsjedništva HDZ na koju pristaju ‘mirne duše’.

‘Nisam mogao pristati na specifičan stil ucjene. U mojoj stranci je puno branitelja i socijalno ugroženih ljudi i sa ugledom stranke se ne želim poigravati. Imam i moralne skrupule i želim mirno pogledati u oči svim građanima Hrvatske. Nisam mogao ući u vladu sa strankom koja 4 godina upropaštava Hrvatsku, koja u Vukovar uvodi ćirilicu i kojoj hrvatski branitelji smrde’, poručio je Karamarko. ‘Gospoda sada sami pregovaraju i rade što hoće’, dodao je. Ipak je kazao kako je Most imao naviku ‘oživljavati’ pregovore s SDP-om, pa ga iskreno zanima hoće li se to dogoditi i s HDZ-om.

Uoči sastanka Božo Petrov je izjavio kako se ne razgovara o mandataru, već o svemu što su dvije velike koalicije iskomunicirale. Ivan Lovrinović poručio je kako će se nakon ovog sastanka vidjeti jesu li HDZ i SDP mislili ozbiljno kad su proteklih dana izjavljivali da su spremni na zajedničku vladu i stručnog premijera, ili premijera iz Mosta. Ako su s tim suglasni, sve ostalo ćemo brzo riješiti, dodao je Lovrinović.

IZVOR: HRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.