MILANOVIĆ: ”Ovo postaje mostobran za povratak kriminala na vlast”

Ne možemo u koaliciju s HDZ-om i njihovim partnerima jer – naprosto ne možemo. Tamo ima rasista, fašista, optuženih za teška kaznena djela i s takvima surađivati nećemo. Oni koji su nam da li glas i podršku ne bi nam to oprostili, naglasio je na presici u sjedištu SDP-a Zoran Milanović.

– Most je prešao ‘mrtav-hladan’ preko toga što ih je HDZ prevario oko mjesta predsjednika Sabora. HDZ i dalje ne daje konkretne odgovore, Most je unatoč svemu odlučio i dalje u razgovore s njima – rekao je Milanović.

Naglasio je kako njegova Vlada provodi reforme već dvije godine.

– Bilo je jako teško, ali nama brojke govore u prilog i s punom odgovornošću možemo reći da smo izašli iz krize. To je rezultat sustavne politike – kazao je Milanović.

– Ovo postaje ne most, nego mostobran za povratak HDZ-a na vlast. Za to mandat nemam – rekao je i dodao kako je Hrvatska raste za nastavak razgovora s Mostom.

– Dali smo uvjete koje smo dali, jasno i nedvosmisleno, a ne ‘Da, da, da’, a držim figu u džepu i gleda kako ću te zeznuti u prvom zavoju. HDZ laže da će pristati na sve – poručio je Milanović.

Pusić: HDZ je naknadno odlučio da prihvati bilo što

Vesna Pusić kazala je da je Tomislav Karamarko na sastanku na Pantovčaku jasno rekao da ne može ući u veliku koaliciju te da je naknadno u HDZ-u zaključeno da prihvate bilo što.

– To je stav “prihvatit ćemo bilo šta kako bi dobili podršku za sastaviti Vladu, a poslije ćemo raditi što hoćemo”. Mi tako ne radimo – rekla je. Dodala je da će s Mostom razgovarala o mogućem dogovoru.

Tireli Mostu: Objavite odgovore u roku dva dana

Nansi Tireli rekla je da nju osobno muče rokovi jer još uvijek nisu dobili odgovore od Mosta na svoja pitanja onako kako je bilo dogovoreno na sastanku u Esplanadi.

– To je nešto što u ovom trenutku mene osobno, a vjerujem i većinu građana Republike Hrvatske, zabrinjava. Mi znamo samo odgovore lijeve koalicije na sva odgovorena pitanja – rekla je Tireli, dodajući da još nitko osim Mosta ne zna odgovore desne koalicije.

Pozvala je Most da u roku od dva dana na Facebooku objavi odgovore.

– Napominjem da sa svojim odgovorima kasne punih 8 dana – rekla je Tireli.

Hrelja: Pila se okrenula naopako

Silvano Hrelja je rekao da je Most zanemario argumentirani dijalog, bez kojega ne mogu znati tko su, što su i što žele napraviti.

– Mislim da se pila okrenula naopako i da to nije dobro za daljnji proces. Građani su na izborima birali Most. Ako ovako nastavimo dobit će post, i ne samo u predblagdansko vrijeme – rekao je Hrelja.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.