Pauk odgovorio Vidoviću: Usred izborne kampanje potpisuje se ugovor za novu bolnicu i obmanjuje građane

Župan Goran Pauk reagirao je na priopćenje predsjednika šibenskog SDP-a Franka Vidovića koji ga je jutros optužio da je manipulator i lažljivac, a vezano za temu idejnog projekta nove šibenske bolnice. 

-Ponašanje i način funkcioniranja Franka Vidovića odavno je poznat šibenskoj javnosti, od udaranja stranačkog kolege bocom do načina kako funkcionira njegov stranački šef Milanović, kojeg on inače nije podržavao na unutarstranačkim izborima. Da bi se danas njemu dodvorio mora funkcionirati kao i on, a to znači: agresija, laž, obmana jer u tijeku je izborna kampanja, a svima je jasno da ova Vlada odlazi i da je to put i način kojim oni misle zamagliti sve loše što su učinili i ostati na vlasti. Vidović to vjerno kopira. Ja tako ne funkcioniram, niti kao župan, a niti kao stranački čelnik gradske organizacije HDZ-a u Šibeniku. Mi ćemo funkcionirati na način kakav ćemo voditi i državu, a to je mirno, staloženo, razborito i odgovorno – uvodi Pauk te nastavlja:

-Da Vidović nije takav, kao ni SDP, vidljivo je i na primjeru Opće bolnice Šibensko-kninske županije koja pod patronatom SDP-a potpisuje Ugovor usred izborne kampanje svjesno obmanjujući građane, a i birače. Javnosti nije poznato da je sanacijski upravitelj OB Šibensko-kninske županije (nota bene, kum gospodina Vidovića) potpisao Ugovor s Društvom arhitekata Grada Šibenika čiji predsjednik je brat ravnatelja Bolnice. Interesantni konekti. Da bi to zamaglili, Ugovor u ime Društva potpisuje potpredsjednica Silva Čelar. Očito je ministar zdravlja gospodin Varga došao do svih ovih informacija, te pametno odustao od dolaska na potpisivanje Ugovora, iako su mediji obaviješteni da ministar dolazi. Način funkcioniranja i nerada Franka Vidovića kao saborskog zastupnika vidljiv je i po tome da su vrlo bitni projekti Grada Šibenika i Županije zaustavljeni od ove Vlade (gradnja čvorova Meterize, Rokići i Njivice, ishodovanje lokacijske dozvole za brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin, stopiranje II. faze EU projekta „Valorizacija Kanala sv. Ante“, uskraćivanjem dodjele vojarne Minerska Javnoj ustanovi za zaštićene prirodne vrijednosti ŠKŽ…) – vratio je istom mjerom stranačkom oponentu Pauk.

-Oni koji pomnije prate rad saborskih zastupnika sjetit će se i izglasavanja amandmana u Saboru u prethodnom mandatu, kojim su od Vlade RH tražena dodatna sredstva upravo za izradu Idejnog projekta nove bolnice, te za nabavu magnetske rezonance. Naravno da je gospodin Vidović zajedno sa svojim kolegom Baranovićem glasao protiv tih amandmana. Toliko o „borbi“ za šibensku bolnicu.Uz to i tvrdnje o uspješnosti Bolnice su lažne. Samo u prvih devet mjeseci ove godine ima manjak prihoda nad rashodima u iznosu od 3,1 milijuna kuna, materijalni izdaci su za skoro 3 milj. kn veći, a ukupni rashodi za zaposlene su više od milijun kuna veći nego za isto razdoblje prethodne godine. Prema tome, informacije o uspješnosti poslovanja bolnice i višku prihoda iz kojih bi se financiralo Idejno rješenje nove bolnice su stvarno jedna velika obmana i laž – poručuje Pauk.

HDZ-ovac je na kraju spomenuo kako se ‘ Vidović se u većini svojih priopćenja „tužno“ dotakne plaže Banj i tvrđave sv. Mihovila „bolesno“ prisvajajući te projekte, zaboravljajući da je Grad Šibenik isplatio dodatnih 15-tak i više milijuna kuna jer se njegova garnitura „zaigrala“ s proračunskim novcem i stvarnim troškovnikom tih projekata’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.