PETAR BARANOVIĆ MILANOVIĆU I KARAMARKU: Ili progovorite o slučaju HTP-a Primošten ili šutite zauvijek!

Hrvatski fond za privatizaciju 2002. godine je u hotelsko-turističkom poduzeću Primošten za iznos od oko 1,6 milijun kuna prepustio 60 postotni udio dionica poduzeća koje, uz marinu i autokamp, naatraktivnim i  vrijednim lokacijama ima i nekoliko hotela. Prema informacijama koje su,  kako je na današnjoj konferenciji za medije istaknuo Petar Baranović iz redova Reformista, nedovoljno izlazile u javnost , niska cijena bila je uvjetovana ugovornom obavezom novih vlasnika da ulože u sve objekte i na taj ih način stave u funkciju. Da ugovorna obveza nije ispunjena i da su stanovnici ove zemlje, u prvom redu Primoštenci, izigrani i prevareni, jasno je svima. Međutim, Baranoviću koji je kupoprodajni ugovor doslovno našao na ulici, a isti, uz opravdanje da je riječ o poslovnoj tajni, nije mogao dobiti kao saborski zastupnik, jedno još uvijek nije jasno.

ZAŠTO SE ŠUTI?

Nedavno se otvorio hotel u Mandalini što apsolutno podržavam, ali zaboravljamo jednu važnu stvar. 20 kilometara dalje, izvan funkcije se nalazi nekadašnji biser jadranskog turizma koji je svojevremeno imao 1000 smještajnih kapaciteta. Mađarski investitori nisu ispoštovali ugovor. Marina Kremik i primoštenski autokamp, doduše, jesu stavljeni u funkciju, a hotelski simboli nešto simbolično. Otvoreno pitam zašto se nakon toga nije napravilo ništa? Zašto nitko u posljednjih 13 godina nije reagirao? Zašto šute lokalni političari? – zapitao se, po tko zna koji put dosad, Reformist uoči Parlamentarnih izbora apeliravši  i na sve ostale kolege političare, nositelje lista, Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka.

Što šutnjom poručujete građanima Primoštena, žiteljima Šibensko-kninske županije, a na kraju krajeva, stanovnicima ove zemlje? Obzirom da činidbe iz ugovora nisu izvršene, što namjeravate poduzeti da se to, iz mađarskih ruku, vrati u ruke Republike Hrvatske?

‘ILI SE ODREDITE ILI ŠUTITE ZAUVIJEK’

Imate li namjeru obavljati svoj posao ozbiljno, savjesno i odgovorno ili ćete i dalje sjediti i šutjeti? Ovo predizborno vrijeme idealna je prilika da, na slučaju HTP-a Primošten pokažete i dokažete koliko ste daleko spremni ići kada je riječ o zaštiti interesa ove zemlje.

Ili se konačno odredite o ovom slučaju ili – šutite zauvijek – zaključio je simbolično potpredsjednik Narodne stranke – Reformisti i saborski zastupnik Petar Baranović koji će narednih dana pripremiti i prijavu, a od službenih institucija zatražit će da se očituju o ‘nepoznatim’ počiniteljima jednog od najtežih privatizacijskih slučajeva u povijesti hrvatske privatizacije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.