Petrov im poručio: ‘Nadamo se da odluka SDP-a nije konačna’

SDP je u subotu na Glavnom odboru zaključio kako je njima zajednička vlada u kojoj bi bili SDP, Most i HDZ neprihvatljiva, kao i uvjet Mosta da na mjestu premijera bude nestranački čovjek. Zoran Milanović je ustvrdio da s ‘ovakvim HDZ-om oni ne mogu surađivati’ dok s Mostom mogu te ih pozivaju na daljnje razgovore.

Božo Petrov, čelnik Mosta nezavisnih lista, za Večernji list je kazao kako se nada da odluka SDP-a nije konačna.

– Žao mi je što SDP ne prepoznaje razlog zbog čega je potreban konsenzus velikih stranaka iako je u sličnim situacijama u drugim državama on postignut – komentirao je Petrov zaključke GO-a SDP-a.

– Nadamo se da njihova odluka nije konačna jer je tek u ponedjeljak rok – rekao je Petrov.

Grmoja: Nama bi Vrkić bio apsolutno neprihvatljiv

Neki mediji su u subotu plasirali vijest da je Most dogovorio Vladu na čelu s premijerom Ivicom Vrkićem, gradonačelnikom Osijeka.

I dok se Petrov na to samo nasmijao, Nikola Grmoja, glasnogovornik Mosta, te je konstrukcije rezolutno odbacio.

– Uopće u takvim pregovorima nismo sudjelovali, a kamoli da smo razgovarali o Vrkiću. Nama bi Vrkić bio apsolutno neprihvatljiv. I njega smatramo starim licem, a stalno ponavljamo da novu vlast trebaju legitimirati novi ljudi, nova lica… – rekao je Grmoja.

izvor:24SATA

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.