Petrov u pismu o Petrini: ‘Uvjeravao me da idemo sa SDP-om’

Božo Petrov sinoć se mailom obratio saborskim zastupnicima MOST-a i članovima nacionalnog vijeća MOST-a, javlja Index.hr.

Petrov se u pismu, između ostalog, dotaknuo i uloge Stipe Petrine u posljednjim danima.

‘Zapravo, poanta je bila u tome da se MOST ne može nadzirati, da u njemu Božo, Ivan ili bilo tko drugi nije osoba s kojom se dogovarate ili licitirate. I da, u trenutku kad osoba poput Stipe Petrine koja se navodno uvijek borila protiv formi i sustava, pokušava prokazati Nacionalno vijeće MOST-a kao neformalno tijelo bez akata kako bi pripremio odstupnicu, u meni se sve buni. MOST nije formular, akt. MOST je ideja, kolegijalnost, dana riječ. MOST je inicijativa s kojom smo prokrvarili da bi unijeli promjene. MOST je vojska volontera koji su dali sebe, ne traživši ništa. Je li ušao kukolj? Jest. Je li ga rješavamo? Ne. Ovakav sustav sam djeluje, sami odlaze.

“Petrina me nagovarao da idemo sa SDP-om”

I mogao bih mnogo toga u ovom trenutku reći. Mogao bih Stipi Petrini reći da je pred kampanju govorio da su svi isti, u zadnjih 10 dana svim izjavama ide u prilog samo jednoj strani. Mogao bih govoriti o njemu kao čovjeku koji je mene i Ivana Kovačića prije 15 dana uvjeravao da moramo ići sa SDP-om, bez bilo kakvih razgovora s HDZ-om. Mogao bih o njemu reći da je čovjek koji je govorio da mu je riječ sve, a u individualnim razgovorima s novinarima govori jedne stvari, dok nam se u mejlovima i u privatnim razgovorima kune u druge stvari. U trenutku kad ga predsjednica RH upita ima li išta protiv, ne govori ništa, da bi poslije bio general nakon bitke. I nije problem njegov s MOST-om ili sa mnom tih 5 minuta, nego ono što je čuo preko radija na zajedničkoj kavi netom poslije, odstupanja jednog člana manjine od Milorada Pupovca, i kad je u društvu komentirao: “Uh, sad Milanoviću treba 10 MOST-ovaca, neće uspjeti…” Srećom imam svjedoke. I nije stvar ima li Milanović ili Karamarko 10 MOST-ovaca. Poanta je da nema niti jedna niti druga strana 10 MOST-ovaca koji će se prodati ili ucijeniti. Mogao bih govoriti još puno toga. Povijest će na kraju pisati svoje stranice. Vrijeme će pokazati svoje’.

Cijelo pismo pročitajte OVDJE. 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.