Predsjednica MIP-a: Raškovićeva ostavka je upitna

Uoči sutrašnje konstituirajuće sjednice novog saborskog saziva svi članovi vlade i drugi izabrani zastupnici koji su na nespojivim funkcijama stavili su svoj mandat u mirovanje.

Rok za to bio je 10 sati, i svi su zahtjevi stigli u Ured predsjednika sabora, a zatim dolaze Mandatno imunitetnom povjerenstvu, čija će predsjednica Gordana Sobol novinarima iza podneva iznijeti ukupan broj mandata za koje je zatraženo mirovanje.

Mirovanje mandata nije zatražio zastupnik Mirko Rašković koji je svoj mandat nije stavio u mirovanje, već se odlučio na ostavku na nespojivu dužnost dožupana Županije Šibensko -kninske.

Predsjednica MIP-a o tome kaže da je tu informaciju dobila samo samo iz medija, po kojoj je Rašković dao ostavku. Uz jednu ogradu koja je po meni upitna, a to je da mu se ostavka aktivira danom konstituiranja Sabora. Ispada da gospodin Rašković čeka hoće li sutra biti izabran predsjednik Sabora ili ne. Po meni to je upitno i dvojbeno i pitanje je kako i na koji način sutra on uopće može sudjelovati u glasanju oko predsjednika Sabora, kazala je.

IZVOR: HRT 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.