RIMAC: ‘Očekujemo još devet mandata do kraja večeri’

Nakon izlaznih anketa u stožeru HDZ-a u zagrebačkom Globusu i ne mogu se bas pohvaliti atmosferom. Mladež vijori s nekoliko zastava, a slušaju se Mate Bulić, Škoro i bećarci. Na repertoaru je i pjesma “Bože, čuvaj Hrvatsku”. Iako su potonuli nakon objave izlaznih anketa, HDZ-ovci su uvjereni kako ce konačan rezultat biti daleko drugačiji.

– Bar 68 mandata – rekao nam je jedan visokopozicionirani član.

– Problem izlaznih anketa je taj sto zapostavljaju ruralne dijelove. Vidjet cete, kad budu pristizali rezultati, prvo će pristizati oni iz urbanih krajeva i tu cemo mozda biti podjednaki. No, kako budu dolazili rezultati iz ruralnih krajeva, broj mandata HDZ-a će rasti – kaže nam sugovornik.

U nastavku se dotiče i toga kome će Most dati potporu.

– SDP s Mostom nece imati većinu. Mi hoćemo – rekao je.

Ovo su izlazne ankete, one su za nas uvijek bile nepovoljne. Pokazat će se, kada dođu podaci s terena, da je situacija u našu korist. Velika je izlaznost naših članova i simpatizera, situacija će se promijeniti. Mislim da će rezultati biti drugačiji i da neće trebati zvati Most ili nekog drugog, rekao je Tomislav Čuljak iz HDZ-a.

Međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač uvjeren je, da će bez obzira na izlazne ankete, njegova koalicija na kraju biti pobjednik ovih izbora:

– Vidjeli smo i u prošlosti rezultate tih anketa, pa se na kraju pokazalo da smo mi pobijedili. Do kraja večeri očekujem komfornu prednost za Domoljubnu koaliciju, rekao je Kovač.

 Josipa Rimac je zahvalila svima koji su dali glas Domoljubnoj koaliciji i rekla da do kraja večeri očekuje još najmanje 9 mandata bez dijaspore.

– Prema našim podacima, sigurno ćemo imati još 9 mandata, minimalno i bez dijaspore –  rekla je Rimac. Izrazila je sumnju da će MOST na kraju doista imati 18 mandata, a na pitanje je li MOST potencijalni koalicijski partner nije dala precizan odgovor.

–  Razgovarat ćemo, kada budemo imali konačne rezultate, sa svima onima koji žele bolju i jaku Hrvatsku – rekla je Rimac.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.