SDP-ovci su počeli skupljati potpise za sastav nove vlade

SDP-ovci su se sastali u petak, u 17 sati, na Iblerovom trgu. Na sastanku su svi SDP-ovci koji su na izborima osvojili mandate. Stranka je naime, krenula u skupljanje potpisa za sastav nove vlade.

Tim će potpisima doći pred predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović na konzultacije. Trenutno skupljaju samo sigurne potpise odnosno onih članova koalicije koji su osvojili mandate, a od idućeg tjedna bi trebali početi prikupljati potpise i drugih partnera za koje smatraju da bi im mogli pomoći u sastavljanju vlade.

Milanka Opačića je poručila kako će za nekoliko dana znati koliku podršku imaju.

Na sastanku je navodno govorio samo Zoran Milanović koji je rekao da imaju blizu 70 glasova potpore. Naime, SDP-ova koalicija računa na potporu zastupnika manjina, IDS-a te potpori Radimira Čačića. Navodno računaju i na glasove HDSSB-a.

Prije sastanka Željko Jovanović je rekao kako nemaju dovoljno potpisa, “ali imaju više od HDZ-a”.

Što se sastanka s Mostom tiče, SDP-ovci kažu kako čekaju da im Most da novi termin za sastanak. Opačić je poručila kako Most i dalje tretiraju kao jedinstvenu stranku.

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.