STIPE KOD STANKOVIĆA: Je li stvarno moguće prijateljstvo sa županom?

U emisiji Nedjeljom u dva gostovao je načelnik općine Primošten Stipe Petrina. Izabrani saborski zastupnik na listi Mosta nezavisnih lista objasnio je svoju političku poziciju u ovome trenutku. Naglasio je kako će u Saboru poduprijeti onog tko prikupi 75 glasova, bilo da je to Most, bilo da je HDZ, bilo da je SDP.

Smiješno mu je da se Zoran Milanović nakon 4 godine vlasti našao u ovakvoj situaciji jer u politici ne vrijedi ona da je vlast teže održati nego dobiti. Tvrdi kako to zna iz vlastitog iskustva. Smatra da koalicija Hrvatska raste ima više šanse u ovom trenutku. ‘Komu će se Most prikloniti, vidjet ćemo, jer HDZ bolje pliva u situacijama 50:50”, tvdi Petrina. Smatra i da je vjerojatnost formiranja vlade i novih izbora također 50:50. ‘Petrov je jedna osoba dok traju jutarnji pregovori, nastane pauza, Božo se izgubi na dva-tri sata i vrati se kao sasvim drugi čovjek’, dodao je.

Ustvrdio je kako je ‘ideja’ Mosta nezavisnih lista fantastična. Nije Most razočaranje – nego ljudi koji se ne mogu nosti s teretom rezultata izbora’, smatra. Kazao je i da je na jednoj večeri nakon što su se upoznali Boži Petrovu rekao: ‘Božo, za mene si ti upljuvak HDZ-a’ na što mu je Petrov odgovorio kako neće s HDZ-om ni po koju cijenu. Petrina mu je povjerovao. Danas, njega Petrov naziva ‘mućkom SDP-a’. Smatra kako ‘novi izbori nisu bauk – bolje platiti nekoliko stotina milijuna, nego trpjeti četiri godine vlast koja će vas uništavati’.

Izvor. Hrt.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.