Sučeljavanje u kazalištu: Puno priče, malo konkretnih odgovora, publika pljeskala i zviždala

U šibenskom kazalištu danas je održano sučeljavanje predstavnika 12 izbornih lista koje konkuriraju u IX izbornoj jedinici za ulazak u Hrvatski sabor, izuzev predstavnika ORAH-a. Političari koji pretendiraju postati saborskim zastupnicima osvrtali su se na pitanja iz područja gospodarstva, teritorijalnog ustroja, demografske i vanjske politike u organizaciji Radio Ritma.

Spominjalo se tako danas zašto prvi na listi koalicije ‘Hrvatska raste’ Ranko Ostojić nije danas na sučeljavanju već se nalazi u Opatovcu, Stipi Petrini ispred MOST-a zamjeralo se što je na javnoj televiziji hvalio Josipa Broza Tita, a čak se moglo čuti i da će Hercegovina postati teritorijalnim dijelom Hrvatske…

parlamentarni izbori suceljavanje 2 041115

parlamentarni izbori suceljavanje 1 041115

Svoje ‘predstavnike’ u publici su pljeskom i navijanjem bodrili, mahom, članovi stranačke mladeži koji su na koncu mogli postavljati pitanja. Iako je njegovo ime nekoliko puta izvučeno, Luka Nikpalj iz Foruma mladih SDP-a imao je pravo na samo jedno pitanje, a uputio ga je stranačkoj kolegici Ingrid Antičević Marinović koja je predstavljala koaliciju ‘Hrvatska raste’. Zanimalo ga je kako je moguće da se na pojedinim listama za Sabor nalaze ljudi koje se sumnjiči za razne korupcijske afere.

parlamentarni izbori suceljavanje 3 041115

-Moguće je dok god imamo ovaj i ovakav Ustavni sud. Mi smo donijeli zakon da se takvim ljudima zabrani kandidatura na izborima, ali očito je u HDZ-u pravilo da što je teža optužnica to je za njih veća pohvalnica – poručila je SDP-ovka.

parlamentarni izbori suceljavanje ingrid anticevic marinovic1 041115

Kandidatu Domoljubne koalicije HDZ-ovom Goranu Pauku pitanje, koje je izvukao voditeljski dvojac, postavio je SDP-ov Ivan Rajić kojeg je zanimalo kada će se izgraditi skijalište na Dinari.

-Kada vaša kvarna Vlada bude iskrena i provede sve dokumente poput izgradnje brze ceste Šibenik-Drniš-Knin, pa onda i skijališta, ako to klimatski uvjeti dozvole, na Dinari – odgovorio je Pauk, a zatim mu je uslijedilo pitanje Marka Solde koji je današnje sučeljavanje opisao riječima ‘puno pričate, a malo radite’. Njega je zanimalo kada će na vlast doći sposobni, a ne podobni ljudi,  na što mu je Pauk odgovorio da će se to dogoditi kada ‘Domoljubna koalicija dođe na vlast’.

Pitanja su postavljali i slušatelji Radio Ritma pa je jednog zanimalo što Stipe Petrina misli o sudstvu u Hrvatskoj što je on jedva dočekao.

parlamentarni izbori suceljavanje 9 041115

-Sve najgore. To je najveća kaljuža i najkorumpiraniji dio Hrvatske. U Hrvatskoj postoje monteverski razmjeri pravne nesiguranosti. Ako suci ne počnu odgovarati za svoje zločine od nas neće ostati ništa – ustvrdio je Petrina.

Za Ingrid Antičević Marinović stiglo je pitanje iz Primoštena zbog čega nakon prodaje Mađarima 2000. godine tamošnji hoteli još nisu obnovljeni, na što ona nije konkretno odgovorila već kazala da ‘imamo izvrsne rezultate u turizmu’.

Zanimljivo je bilo čuti i kako se kandidati snalaze u poznavanju engleskog jezika. Voditelji su im postavili kratka pitanja na engleskom i na istom jeziku tražili odgovor,  što su Stipe Petrina ispred MOST-a i Nevenka Bečić ispred Hrvatske građanske stranke odbili. Pojasnili su kako su oni kandidati za Hrvatski sabor, ne za engleski parlament, dok je Nikica Penđer ispred koalicije ‘Spremni’ priznao kako engleski jezik ne zna. S druge strane, Tomislav Pavleka iz ‘U ime obitelji – projekt Domovina’ odgovarao je na talijanskom jeziku.

parlamentarni izbori suceljavanje nevenka bencic 1 041115

parlamentarni izbori suceljavanje 7 041115

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.