VIDEO: Parlamentarni izbori će biti u nedjelju, 8. studenog

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović objavila je u ponedjeljak kako parlamentarne izbore kojima biramo 8. saziv Hrvatskog sabora raspisuje za nedjelju 8. studenog 2015. godine. 

– Toga dana sudbina naše Hrvatske bit će u vašim rukama. To je dan kad političari vama polažu račune i kad demokracija dobija puni smisao. Stoga vas pozivam da pozorno pratite što sudionici izbora nude, kakvi su im programi i kako će se oni odraziti na vaš svakodnevni život u sljedeće četiri godine – poručila je predsjednica u poslanici te posebno pozvala najmlađe birače da ne dopuste da drugi biraju umjesto njih.

Hrvatskoj je potreban vaš svjež pogled i vaše sudjelovanje u najvažnijem činu demokracije – poručila je te pozvala političke stranke, nezavisne liste i samostalne kandidate na ”politički korektna sučeljavanja argumentima”.

– Pozivam sve koji će se natjecati za glasove birača da svečanost demokracije ne pretvore u karneval demokracije. Hrvatska je umorna od bespotrebnih sukoba i jalovih rasprava. Došlo je vrijeme napokon ostaviti na miru pepeo prošlosti i okrenuti se zidanju temelja bolje budućnosti – pozvala je predsjednica.

Poslanica

izvor:24sata

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.