Župan Pauk optužio Stipu Petrinu za manipulaciju računom svoje liste

Župan Goran Pauk optužio je primoštenskog načelnika, Stipu Petrinu, za manipulaciju računom svoje nezavisne liste u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

 

‘Uvidom u Internet stranice Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa razvidno je da je primoštenski načelnik i nositelj liste MOST-a za 9. izbornu jedinicu, Stipe Petrina, kažnjen sa 10.000 kuna jer je uz naknadu za ‘volontersko’ obnašanje dužnosti načelnika u iznosu 6.183,67 kuna neto primao i vijećničku naknadu kao član županijske skupštine u iznosu 1.955,50 kuna mjesečno.

Pored toga, Petrina je ranije potpisao potvrdu da kao načelnik općine ne prima nikakvu naknadu, čime je svjesno obmanjivao javnost.

S druge strane, županijska administracija već mjesecima traži od gospodina Petrine da istoj dostavi račun svoje političke stranke kako bi na isti uplatila sredstva iz županijskog proračuna koja toj stranci pripadaju temeljem broja vijećnika koji je zastupaju u županijskoj skupštini. Niti nakon nekoliko pisanih zamolbi takav račun nije dostavljen, ali jeste broj računa otvoren na fizičku osobu, a ne račun političke stranke. Pitamo se čemu ovakva manipulacija s računom? Je li s tim sredstvima trebalo ‘PREMOSTITI’ nešto ili nekoga? 

Petrina često ističe kako će MOST sutra upravljati Hrvatskom onako kako Petrina upravlja gradom.’

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.