ŠGF ‘otkrio’: Šibenski kanal ima i drugu stranu!

Članovi Šibenskog građanskog foruma medijima su uputili priopćenje s fotografijama iz kanala sv. Ante i tekstom u kojem navode kako šibenski kanal ‘ima i drugu stranu’.

-Volonteri ŠGF upornim istraživanjem, nakon radova na čišćenju pećine-crkvice sv. Ante, otkrili su…Kanal ima i drugu stranu. Zamislite ta druga strana je  u vlasništvu brojnih šibenskih obitelji, a ostala neotkrivena. Šibenska strana kanala (vlasnički) nije iz meni nepoznatih razloga dio Grada, a ova druga zablaćka je u svim gradskim planovima?? – pita se u čudu Veljko Paklar iz ŠGF-a te donosi vlastiti zaključak:

-Valjda je tajkunima lakše pregovarati s državom, šumama, i sličnim firmama koje prodaju tuđe, ili se čeka da Šibenčani toliko osiromaše da bi prodali didovinu za par šolada.

top u kanalu

toreta sjeverna kanal

Paklar predlaže da se na drugoj strani kanala napravi biciklistička stazu koja će se na Prižbi spojiti s vodičkom i provesti bicikliste preko Jadrije do Martinske i dalje do mosta. U istraživanju na drugoj strani kanala ŠGF-ovci su ‘otkrili’ ostatke crkve sv. Andrije po kojoj je dobilo gradsko kupalište dobilo ime (Jandrija), dva postolja za topove povezana prokopom zatrpanim otpacima još od vremena auto kampa na Martinskoj, ostatke sjeverne tvrđave koja je branila ulaz u kanal prije izgradnje tvrđave sv. Nikole.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.