Vidović će brinuti o ratnim veteranima, a Baranović o ribarima

Hrvatski sabor imenovao je članove saborskih Odbora i povjerenstva, radnih tijela koja raspravljaju o zakonima prije njihovih donošenja, odnosno, ‘peglaju’ zakonske akte prije nego li se oni nađu na klupama zastupnika. Šibenski saborski zastupnici radit će u nekoliko odbora, a najviše posla imat će HDZ-ova Branka Juričev – Martinčev koja će sjediti u četiri saborska tijela  – Odboru lokalnu i područnu samoupravu, Odboru za ravnopravnost spolova, Odboru za prostorno uređenje i graditeljstvo te Odboru za zaštitu okoliša.

S obzirom da istovremeno vrši dužnost gradonačelnice Vodica posebno joj je, kaže, drago što će svojim iskustvom i znanjem sudjelovati u radu Odbora za lokalnu samoupravu.

– Stranka je raspoređivala i predlagala u kojim ćemo tijelima sjediti, a moja su želja bili još i odbori za turizam i pomorstvo, no nažalost u njima neću participirati. Smatram da mogu dati značajan doprinos u radu Odbora za lokalnu samoupravu, budući da sam već više od šest godina na čelu grada Vodica te ću brojnim prijedlozima pomoći što kvalitetnijem donošenju odluka – kazala nam je Juričev-Martinčev.

KLARIN U ODBORU ZA TURIZAM

Kao najmlađi zastupnik na Markovu trgu, SDP-ov tišnjanski načelnik Ivan Klarin imenovan je u Odbor za pravosuđe, Odbor za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo te Odbor za turizam.

– Ta sam radna tijela od stranke i tražio kako bih mogao dati svoj doprinos, pogotovo na polju turizma jer je isprepleten s mojom drugom funkcijom, načelnika jedne uspješne turističke općine – komentirao je Klarin.

Dvojica šibenskih dogradonačelnika Franko Vidović i Petar Baranović sjedit će u odborima koja su ekvivalentna njihovoj struci. SDP-ovac će kao inženjer cestovnog prometa nadzirati zakonske prijedloge Odbora za pomorstvo promet i veze, dok je inženjer morskog ribarstva HNS-ov Baranović imenovan u Odbor za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj.

Obojica su imenovana u ukupno tri odbora, Vidović Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te Odbor za ratne veterane, a Baranović Odbor za obranu i Odbor za regionalni razvoj, šumarstvo i vodno gospodarstvo.

Jedinom od šibenskih zastupnika kojem je aktualni saborski saziv drugi po redu, HDZ-ovcu Anti Kulušiću pripali su Odbori za rad i socijalno partnerstvo te Odbor za pomorstvo, promet i veze.

Hoće li zbog brojnih aktivnosti koje će zastupnici imati sudjelovanjem u spomenutim odborima, uz rasprave i glasovanje u Sabornici, zanemariti svoje lokalne dužnosti ostaje za vidjeti, a mi ćemo ih na te aktivnosti redovito podsjećati.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.