FOTO Daleko od vodičke gužve, a opet tako blizu: ‘La belle vie’ simfonija je za nepce i oči, pobjegnite i vi u hedonističku oazu

Debela hladovina i lagani povjetarac dok se živa u termometru penjala preko 35 Celzijevaca, opuštajući ambijent uz more, ali ponajviše domaća, dalmatinska ‘spiza’ s prefiksom ‘modernog’ te ugodno i pristupačno osoblje. Bili su nam to kriteriji koje smo si postavili kada smo, šečući Vodicama prema Plavoj plaži tražili mjesto gdje bi mogli dobro pojesti, popiti kavu i predahnuti od posla.

‘La belle vie’. Već i sam naziv sugerirao je da se radi o hedonističkom mjestu tik uz heksagone koji su lokalnom stanovništvu omiljeno mjesto za kupanje. Lounge i cocktail bar smješten pod borovima u debeloj hladovini u startu je tako opravdao svoje ime, ali i zadovoljio naše kriterije.

22

Naručili smo veliki macchiato, cijeđenu naranču i limunadu, a srdačan konobar odmah nas je upoznao s informacijom kako služe ‘Filicori’ kavu koja je još rijetka na našem tržištu, no radi se o vrhunskom talijanskom brendu. I nismo pogriješili. Kremastog i punog okusa, Filicori kava bila je pun pogodak.

Dok smo međusobno komentirali opuštenu atmosferu u predivnom ambijentu pored mora, ekipa iz bara pripremala je razne vrste osvježavajućih pića, pa smo zavirili u meni i uvjerili se da poslužuju široku paletu alkoholnih pića strogo kontroliranog porijekla, imaju preko 15 vrsta najpoznatijih svjetskih gineva i nude 50 vrsta cocktaila u kojima serviraju samo najkvalitetniji alkohol.

896eb9da-f86e-4b61-bac7-c5b8cd40b457

U ponudi su i vege sendviči, izvrsni royal losos sendvič, onaj od pršuta te kroasani. Izvrsno za zdrav početak dana.

U razgovoru s ugodnim i pristupačnim timom bara doznajemo kako u ‘La belle vie’ četiri puta tjedno gosti imaju priliku uživati u glazbi uživo. Srijedom je na rasporedu ‘Chill out’ bend, četvrtkom ‘Three little birds’, petkom ‘Baby Kate M’, a nedjeljom svira vodički ‘Spectrum’ bend.

Mirisi iz kuhinje dopirali su do nas, što je samo povećavalo i želju za hranom. Tik do bara smješten je restoran, dijelom otvorene terase, dijelom natkrite s prozračnim bijelim linijama, omeđen staklom i upotpunjen drvom. Pomislimo – ovdje se vodilo računa o svakom detalju, pa je zasigurno i hrana na višem nivou od već toliko puta ‘prožvakanih’ mesnih plata i jela s roštilja.

12

Uz doručak, koncept ‘La belle vie’ restorana osmišljen je u suradnji s poznatim chefom Marijem Čepekom, a vodili su se idejom da tradicionalnu mediteransku kuhinju prezentiraju na moderan način. Od pristupačnog osoblja doznajemo kako je sva hrana strogo kontroliranog porijekla i bez iznimke lokalna. Povrće, začinsko bilje i jestivo cvijeće nabavljaju od OPG-a Sučić, meso je uvijek svježe, a na vinskoj karti smjestila su se sva najpoznatija imena hrvatskih vinara od Iloka do Istre i Dubrovnika.

– Jelovnik nudi za svakoga ponešto, od ribljeg menija do mesnog, što god odaberete nećete pogriješiti – samouvjereno nam govori konobar.

13

I vjerujemo mu. Odabiremo mantekirani rižoto od kozica sa sezonskim pestom, kozice na salatini s mangom, avokadom i domaćim sezonskim voćem te confit od ribe na posteljici. Kuhinja je otvorenog tipa, tako da smo zavirili malo i u pripremu.

Chef kuhinje je Mate Sučić, 23-godišnjak kojem inspiracije i želje za radom definitivno ne nedostaje.

– Naša je filozofija služiti lokalne namirnice s ekskluzivnijim predznakom, ali pristupačne gotovo svima, tako da svako jelo priča svoju priču. Posebno bih istaknuo file od kovača al forno, teleći krust od badema s mediteranskim začinskim travama i rimski njok s raguom od jadranske sipe s pjenicom od češnjaka poslužen na kremi od maline – doznajemo od mladog chefa dok s timom priprema jela.

14

Vrijedna i organizirana ekipa donijela je uskoro za stol naše tanjure. Prezentacija vrhunska, a okus savršen. Valjalo je odabrati nešto i za desert. Chef Sučić nudi nam da probamo dnevni desert – tart od marelica sa sladoledom od vanilije te lava cake s kremom od vanilije i šumskog voća. I oduševljenje nije izostalo ni ovog puta.

17

U restoranu ‘La belle vie’ serviraju i domaći kruh, a svježim sezonskim namirnicama pridaju veliku pozornost, pa će tako uz trenutnu ponudu juhe od tartufa, tikvica, ili hladne juhe od krastavaca, uskoro u ponudi imati i mnogima omiljenu juhu od rajčica.

‘La belle vie’ restoran i bar tako su se pokazali punim pogotkom za nas koji smo htjeli pobjeći od vrelog asfalta i gradske gužve. Bili smo u centru Vodica, a opet smo pronašli mirnu i opuštajuću oazu za chillanje i uživanje u vrhunskoj hrani uz pogled na Prvić. Dodatnu notu našeg oduševljenja izazvao je i miris borova i mora dok smo uživali u laganom povjetarcu. Kao da niste u Vodicama, a zapravo jeste. Tražite li i vi mjesto gdje ćete se moći opustiti daleko od gužve, a opet tako blizu grada, ‘La belle vie’ toplo preporučamo.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.