FOTO Konoba Tereza u Primoštenu obiteljska je priča zbog koje i zima u Dalmaciji postaje ljepša

Kad se posao radi s ljubavlju, to prestaje biti posao i postaje užitak. Upravo takvu jednu priču pronalazimo u Primoštenu kod obitelji Žarkov, vlasnika konobe Tereza smještene u samom srcu ovog turističkog mjesta.

– U ugostiteljstvu smo niz godina, a priča s konobom koja nosi ime po našoj najmlađoj kćeri započela je lani i ovo je druga godina da radimo i da ćemo, da tako kažem, ‘prezimiti’ zimu u Primoštenu. Zašto ne stavljamo ključ u bravu? Ne radimo samo u okvirima turističke sezone, već cijelu godinu i gostiju uvijek ima. Razlika između zime i ljeta je samo u radnom vremenu i nešto drugačijoj ponudi budući da sad na meniju imamo i pizzu kako bi ljudi imali veći izbor – priča nam Magdalena koja u konobi poslužuje dok njezin suprug Josip kuha.

konoba tereza primosten 061117 26

konoba tereza primosten 061117 18

konoba tereza primosten 061117 7

Što gosti mogu očekivati kad posjete konobu? Toplu atmosferu zahvaljujući uređenju kojemu je Magdalena posvetila puno pažnje, domaću hranu pripremljenu s puno ljubavi i priču. Priču o obitelji Žarkov, Primoštenu i domaćim ljudima.

– Pri uređenju smo pazili na svaki detalj koji priča neku svoju priču. Od starih fotografija Primoštena i Primoštenaca, do detalja iz našeg života. Gosti odlično reagiraju i često znaju donijeti neki predmet koji ih asocira na nas. ‘Ovo me podsjetilo na vas i već godinu dana čekam da vam to donesem’, često nam znaju reći.  Tako i oni postaju dio naše priče. Ugostiteljstvo je posao koji uistinu volim jer pruža priliku da budem u stalnoj kumunikaciji s ljudima od kojih uvijek možemo nešto novo naučiti, dobiti dobar savjet i napredovati. Ovo se radi s ljubavlju, a ta ljubav je s godinama sve veća – nastavlja.

konoba tereza primosten 061117 8

konoba tereza primosten 061117 2

konoba tereza primosten 061117 1

konoba tereza primosten 061117 6

konoba tereza primosten 061117 28

Koliko su u konobi pazili na svaki detalj pokazuje i sam toalet u kojemu  dame mogu pronaći kozmetiku i higijenske potrepštine, a ni muškarci nisu ostali ‘kratkih rukava’.

– Često mi gosti, mahom  mlađi muškarci, kad vide vodicu za usta znaju zahvaliti uz riječi: ‘E, večeras ću se ljubiti’. Sve su to sitnice koje gostima puno znače i zbog kojih se osjećaju bolje, a nama je bitno da gost odavde ode sretan i zadovoljan – priča nam Magdalena.

konoba tereza primosten 061117 11

konoba tereza primosten 061117 14

konoba tereza primosten 061117 19

konoba tereza primosten 061117 21

konoba tereza primosten 061117 10

konoba tereza primosten 061117 9

Uz mjesto kao što je konoba Tereza zima u Dalmaciji postaje mnogo ljepša, a bračni par Žarkov je tu da se osjećate kao kod kuće.  Subota je vrlo često rezervirana za happy houre, a sve to bude popraćeno živom svirkom. U planu su i večere u slijedovima koje su prošle godine polučile veliki uspjeh, a kako bi bili u toku sa svime možete ih popratiti na Instagramu ili Facebooku.

konoba tereza primosten 061117 27

konoba tereza primosten 061117 13

konoba tereza primosten 061117 3

Konoba Tereza radi svakim radnim danom od 16 do 22 sata, te subotom i nedjeljom od 12 do 22.

Ovu zimu u konobi Tereza pronađite drugi dom!

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.