Stambeni kredit uz kamatnu stopu od 2,90 posto

Hrvatska poštanska banka od 1. srpnja snizila kamatne stope na kredite

Hrvatska poštanska banka od 1. srpnja 2019. snizila je kamatne stope na kredite građana s promjenjivom kamatom.

Za klijente HPB-a to znači kamatnu stopu već od 2,90 posto za stambeni kredit uz valutnu klauzulu u eurima i 3,30 posto za kredit u kunama. Osim toga, Banka do kraja rujna za korisnike stambenih kredita snosi trošak procjene vrijednosti nekretnine. Stambeni krediti kao i do sada odobravaju se na razdoblje do 30 godina, a najveći iznos je 265.000 eura, odnosno 2.000.000 kuna.

Kamate se snižavaju za sve nenamjenske kredite s promjenjivom kamatom i uvode se kamatne stope čija konačna visina ovisi o tome ugovara li klijent policu osiguranja otplate kredita. Kamatna stopa od sada za klijente HPB-a za nenamjenski kredit iznosi od 5,25 posto za kredite uz valutnu klauzulu u eurima, odnosno 5,75 posto u kunama. Do 30. rujna Banka ne naplaćuje naknadu za obradu nenamjenskih kredita. Nenamjenske kredite HPB odobrava u iznosu do 40.000 eura ili 300.000 kuna, na rok do 10 godina.

HPB je kamate snizila u skladu s padom nacionalnih referentnih stopa za kune i eure od 0,11 pp, a uvođenjem novih pogodnosti dodatno smanjila troškove za korisnike kredita.

Krediti HPB-a snažno rastu te je u pet mjeseci 2019. građanima odobreno više od 700 milijuna kuna stambenih i nenamjenskih kredita.

Primjeri otplate kredita uz nove kamatne stope od 1. srpnja 2019.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.