Jadranska banka postaje HPB. Provjerite novosti o radu poslovnica, bankomata i kartica za vikend uoči pripajanja

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Najveća banka u hrvatskom vlasništvu postaje još veća: nakon pripajanja HPB će imati više od 600 tisuća klijenata i 58 poslovnica od kojih je šest u Šibensko-kninskoj županiji u kojoj će poslovanje od 1. travnja voditi veliki Regionalni centar Šibenik.

– Od petka 29. ožujka od 14 sati do nedjelje 31. ožujka, sve sadašnje poslovnice Jadranske banke bit će zatvorene za rad s klijentima. Poslovnice HPB-a će redovno raditi, osim poslovnice u Šibeniku, a klijentima će cijelo vrijeme biti osigurano nesmetano korištenje kartica i bankomata – izvijestili su iz HPB-a.

Drugim riječima, vikend uoči integracije označit će završetak procesa koji je trajao osam mjeseci i predstavlja najbrže provedeno poslovno pripajanje u Hrvatskoj.

Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Poslovnice

Od petka 29. ožujka, od 14 sati do nedjelje 31. ožujka, sve sadašnje poslovnice Jadranske banke bit će zatvorene, a od 1. travnja poslovat će kao HPB poslovnice. Sve poslovnice Hrvatske poštanske banke bit će otvorene u redovnom radnom vremenu, osim poslovnice u Šibeniku na adresi Fra Jeronima Milete 6 koja će biti zatvorena samo u subotu, 30. ožujka zbog preseljenja na novu lokaciju – Ante Starčevića 4.

Bankomati i kartice

Tijekom vikenda pripajanja klijentima je osigurano nesmetano korištenje bankovnih kartica. Klijenti JABA-e postojeće bankovne kartice mogu koristiti do nedjelje 31. ožujka, do 23.59 sati, a nakon toga bit će im omogućeno korištenje HPB kartica koje su im već dostavljene ili će biti dostavljene prije pripajanja. Svim klijentima na raspolaganju je mreža sa 534 bankomata HPB-a na kojima mogu podići gotovinu bez naknade. Na bankomatima i POS uređajima bit će omogućeno obavljanje transakcija i umirovljenici će od ponedjeljka, 1. travnja, moći podići svoje mirovine u svim HPB poslovnicama.

Internetsko i mobilno bankarstvo

Transakcije putem internetskog i mobilnog bankarstva JABA-e neće biti moguće od petka, 29. ožujka od 18 sati. Od ponedjeljka, 1. travnja JABA internetsko i mobilno bankarstvo će biti dostupno isključivo u svrhu pregleda povijesti prometa po računima, provedenih naloga i sl. Ograničene usluge JABAnet i mJABA bit će dostupne prvih trinaest mjeseci, odnosno do 30. travnja 2020. Od 1. travnja klijentima JABA-e bit će dostupne usluge HPB internetskog i mobilnog bankarstva u novom dizajnu i uz proširene funkcionalnosti. U nedjelju, 31. ožujka HPB internetsko i mobilno bankarstvo neće biti dostupno, dok su u subotu, 30. ožujka i ponedjeljak, 1. travnja moguće poteškoće prilikom prijave.

Informacije o svim važnim promjenama klijentima su dostavljene na kućne i poslovne adrese te su dostupne na internetskim stranicama JABA-e i HPB-a. Za pitanja i dodatne informacije klijentima je na raspolaganju tim Kontakt centra s povećanim brojem djelatnika od 0 do 24 sata na besplatnom info telefonu 0800 472 472.

hpb banka

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.