Brz i pouzdan

Poliklinika Analiza nudi serološka testiranja na COVID-19 po iznimno pristupačnim cijenama!

Ilustracija/Pixabay

Nakon okončanja prvog vala pandemije koronavirusa i uspostave ‘novog normalnog’, mnogi su se okrenuli onom ključnom pitanju koje mnoge u ovom trenutku najviše zanima, a to je stjecanje imuniteta. Jesmo li ga stekli, jesmo li barem malo zaštićeni? Odgovore na ova pitanja nude serološki testovi.

Poliklinika Analiza dio je Chronolab grupe iz Španjolske koja se tridesetak godina bavi dijagnostičkom djelatnošću u području testiranja i izrade raznih vrsta testova. Kao lider u tom segmentu i zahvaljujući brojnim kontaktima, u mogućnosti je preko svojih dobavljača nabaviti cjenovno pristupačnije testove. Prvenstveni cilj toga je što je menadžment Analize želio u teškim i nesigurnim pandemijskim vremenima na tržište staviti financijski dostupan serološki test po cijeni od 150 kuna, a vjerodostojnošću rezultata zadržati povjerenje svojih pacijenata.

Postavke seroloških testova utemeljene su na znanstvenim činjenicama porasta IgM antitijela krajem prvog tjedna od početka bolesti, a nakon tog razdoblja nestaju, dok se IgG antitijela pojavljuju ubrzo nakon IgM antitijela, dosežu visoku razinu tijekom akutne faze bolesti, a nakon preboljenja bolesti njihova razina opada na niže vrijednosti, te takva ostaju prisutna dulje vrijeme.

Temeljeno na navedenim činjenicama, poliklinika Analiza je u svoj laboratorij uvela AMP Rapid Test – brzi imunokromatografski test za kvalitativno određivanje IgG i IgM antitijela na SARS-CoV-2 virus u uzorku seruma i plazme. Određivanje samo IgM ili IgG antitijela nije dovoljno, jer ne daje kompletan uvid u imunološki status osobe. Negativan rezultat testa ukazuje da osoba nije preboljela COVID-19 infekciju, odnosno da se imunološki sustav nije susreo sa SARS-CoV-2 virusom, dok pozitivan test može ukazivati nalazi li se osoba u ranoj fazi infekcije, aktivnoj fazi ili je preboljela infekciju i oporavlja se. Test karakterizira osjetljivost od 95% i specifičnost od 97%, čime je test podignut na visoku razinu kvalitete izbjegavajući lažno pozitivne/negativne rezultate.

AMP Rapid Test proizveden je u Austriji, te ima sve potrebne certifikate za upotrebu u zemljama Europske unije, jer je svojom kvalitetom morao ispuniti i uvjet specifičnog identificiranja isključivo antitijela protiv SARS-CoV-2 bez pojavljivanja pozitivnih rezultata ako su u krvi prisutna antitijela druge respiratorne viruse. Uvijek težeći višim standardima poliklinika Analiza dodatno je validirala AMP Rapid test i od strane Pasteurovog instituta u Francuskoj, te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) gdje je ostvario odličan rezultat podudarnosti od 99% u usporedbi s PCR-om.

Izbjegavajući epidemiološke rizike, nakon najave i dobivanja termina pozivom na broj 021 688 888, sve zainteresirane osobe mogu obaviti testiranje, čiji rezultati su gotovi isti ili sljedeći dan. Poliklinika Analiza nalazi se u samom središtu grada, unutar City life centra, na adresi Ante Šupuka 10.

Više informacija potražite na našoj službenoj web stranici  https://poliklinika-analiza.hr/

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.