Pronađite idealan sustav za sebe

S ProAutomatikom do velikih ušteda: Evo zašto sve više ljudi bira dizalice topline i podna grijanja!

Dizalice topline i podna grijanja sustavi su grijanja koji sve više ulaze u domove i poslovne prostore zahvaljujući većoj učinkovitosti, manjoj potrošnji struje i niskim troškovima održavanja. Ako ste i vi među onima koji opremaju svoje prostore, pravo je vrijeme da razmislite o tim inovativnim sustavima grijanja i u ProAutomatici pronađete sustav koji vama najbolje odgovara.

Dizalice topline ili toplinske pumpe

Dizalice topline, poznate još kao i toplinske pumpe, koriste energiju iz zemlje, podzemnih voda ili zraka i preko sustava grijanja prenose toplinu u stambeni prostor. Riječ je o sustavu koji izvlači toplinu iz okoliša i prosljeđuje je u stambeni prostor. One, dakle, koriste visokih 75 posto energije iz prirode što ih stavlja u prednost jer nisu ovisne o energentima. S druge strane, nema štetnih emisija, a jednostavna tehnologija osigurava i niske troškove održavanja.

– Dizalice topline su izrazito učinkovite iz razloga što za ukupnu ogrijevnu snagu jednu trećinu dobijemo koristeći električnu energiju, a preostale dvije trećine dolazi iz primjerice okolnog zraka. Zamislite dizalicu topline kao ‘peć za centralno grijanje’ koja troši samo 1/4 potrebne energije i biti će vam jasno zašto je ovo način grijanja učinkovitiji od plina, lož ulja ili krutog goriva – objašnjavaju iz ProAutomatike.

Podno grijanje

Podno grijanje je niskotemperaturno grijanje koje osigurava ravnomjerno zagrijavanje prostora s mogućnošću zasebnog reguliranja topline svake prostorije. Ono je zdravstveno prihvatljivije od klasičnog radijatorskog grijanja jer ne isušuje zrak i stvara ravnotežu između toplog i hladnog zraka. Isplativije je jer štedi električnu energiju, a kada postigne zadanu temperaturu, podno grijanje se isključuje i ponovno uključuje kada temperatura padne.

Među dizalicama topline izdvaja se Panasonic, svjetski lider na području grijanja i hlađenja s više od 50 godina iskustva. Panasonic dizalice topline i toplinske pumpe pokazale su se vodećima na području gotovih rješenja za grijanje i klimatizaciju. Uz njih, u svijetu su iznimno cijenjene i Daikin dizalice topline. Daikin svojim inovativnim sustavom, između ostalog, omogućuje kupcima ugradnju bez potrebe za zamjenom cijelog sustava cijevi i radijatora.

ProAutomatika kao najveći centar klima uređaja u Dalmaciji svojim će klijentima pronaći najidealniji sustav grijanja ovisno o njihovim potrebama, stoga ih posjetite na adresi Novo naselje 11a u Bilicama i uvjerite se u kvalitetu koju pružaju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.