" "
Više

    " "

    Tradicionalne namirnice sljubio s modernim tehnikama: Chef Mate Sučić kreirao je novi menu za vodiški ‘La belle Vie’

     

    Dalmatinski težaci i ribari hranili su se plodovima svoga rada na škrtoj zemlji i morskim namirnicama koje su žuljave ruke izvlačile iz mreža. Nekada hrana za preživljavanje, danas zvana mediteranska kuhinja, glasi kao najzdravija u svijetu kulinarstva zahvaljujući svojim iznimno kvalitetnim i hranjivim sastojcima, koje je chef Mate Sučić, 24-godišnji nevjerojatni kulinarski talent, iskoristio kao podlogu u kreiranju potpuno novog, modernijeg menija za vodiški restoran ‘La belle Vie’.

    Smješten u debeloj hladovini borova s pogledom na Zlarin i Prvić, tik uz šetnicu i plažu, ‘La belle Vie’ slavi hranu na najbolji mogući način, pružajući svakom gostu gastronomsko iskustvo zbog kojeg će se uvijek iznova vraćati mediteranskoj kuhinji prezentiranoj na način o kakvom dosad nisu ni razmišljali.

    – ‘La belle Vie’ nudi gostu novu dimenziju jela na način da spaja tradiciju s modernim tehnikama u kulinarstvu. Za drugu godinu rada osmislio sam kompletno novi jelovnik s lokalnim, tradicijskim namirnicama prezentiranim na drugačiji način – objašnjava chef Sučić.

    Gosti ‘La belle Vie’ restorana od ove godine, osim u novoj ponudi jela za ručak i večeru, mogu uživati i u light ručku. Riječ je o posebno kreiranom meniju u kojem je chef Sučić tunu, burgere, rimske njoke s kozicama i tartufima ili pak tagliatu, također osmislio na moderan način.

    S druge strane, večera u opuštajućem ambijentu uz more započinje kuverom kojeg chef Sučić osmišljava na dnevnoj bazi sa svojim timom u kuhinji, a jelovnik otkriva i reprezentativnu vinsku kartu s renomiranim etiketama iz cijele Hrvatske. Sve su namirnice, napominje chef restorana, isključivo domaće i svježe, nabavljene od lokalnih proizvođača i OPG-a koji na taj način daju poseban pečat u kreaciji jela.

    Što krije menu?

    Među brojnim jelima, za sve ljubitelje morskih plodova chef Sučić osmislio je Morsku čaroliju. Spajanjem moussa od dimljene orade s kremom od avokada, jadranskom kozicom u brieu, dimljenom dagnjom sa čipsom od peršina, majonezom od maslina i kapara, tartarom od škampa i uljem od bosiljka, gost dobiva tanjur na kojem okusi postaju prava čarolija.

    Preporuka kuće svakako su i krakovi hobotnice iz ugljena, s demiglaceom od hobotnice, čipsom od kapara i pepelom od luka, juha od škampa, kao i mnoštvo mesnih jela među kojima se izdvajaju i cappelletti punjeni janjetinom uz paljenu ljutiku, kremu od cikle i janjeći jus.

    Salata od pačjih prsa s emulzijom od meda i senfa, kandiranim lješnjacima, divljom rižom i espumom od svježeg krastavca, jelo je za goste koji žele nešto laganiju hranu na tanjuru. Završni ‘touch’ meniju chef Sučić dao je desertima koji, opet iznova, potvrđuju filozofiju vodiškog restorana ‘La belle Vie’ – spajanje tradicije i modernosti u jedinstvenost okusa. Tako je chef Sučić povezao bijelu čokoladu, maline i majčinu dušicu u nevjerojatnu rapsodiju okusa, tamnu čokoladu upario je s maslinovim uljem i rogačem, a lavandu iskoristio za hedonistički creme brulee s medaljonima od limuna…

    ‘La belle Vie Evenings’

    Pružiti gostu originalno gastronomsko iskustvo servirajući mu tradiciju na moderan način, kulinarska je filozofija chefa Sučića. Kreacije tog perspektivnog kuhara već su prepoznala neka od najpoznatijih imena na kulinarskoj sceni, i upravo će oni ovog ljeta biti gosti chefa Sučića na ‘La belle Vie Evenings’ eventima.

    David Skoko stiže mu u goste već ove subote, 25. svibnja, a otvaranje eventa bit će praćeno tematikom dnevnog ulova iz mora. Tri slijeda jela pripremat će Skoko, dok će na dva svoj potpis staviti Sučić. Svako od jela pratit će i izbor vinskih etiketa Vinarije Baraka sa Srime.

    Janez Bratovž, slovenski kuhar čiji je restoran Restavracija JB uvršten među 50 najboljih restorana u cijenjenom gastronomskom vodiču ‘San Pellegrino’, u goste mu dolazi 10. kolovoza. Gosti će tada imati priliku uživati u pet sljedova jela slovensko-hrvatskog spoja, a cijelu večeru pratit će vina Alena Bibića iz Vinarije Bibich i jedan renomirani slovenski vinar. ‘La belle Vie Evenings’ zaokružit će 14. rujna gostovanje Hrvoja Zirojevića, a želja chefa Sučića je da se takvi eventi nastave i u budućnosti.

    Tradiciju treba njegovati, a možda najbolji način za odavanje počasti našem kraju jest slavljenje domaće hrane na razini koje se ne bi posramili ni najveći svjetski restorani. Ako još niste, vrijeme je da otkrijete ‘La belle Vie’ u Vodicama…

    [flickr_set id=”72157708714276064″]

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola...

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan...

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima...

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje...

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...

    NAJNOVIJE

    FOTO Praznik rada obilježen je tradicionalnom podjelom fažola na Jadriji

    Grad Šibenik i Turistička zajednica grada Šibenika, u suradnji s Gradskom četvrti Jadrija, organizirali su danas, 1. svibnja, tradicionalni izlet i druženje građana u...

    Povodom 1. maja na Skradinskom buku, ministar Habijan dijelio sadnice lavande i lovora

    Nacionalni park 'Krka' i ove se godine pridružio europskoj akciji 'Rastemo zajedno', u okviru koje je na Međunarodni praznik rada na Skradinskom buku podijeljeno...

    Predstavnici UHBDDR -a odali počast kninskim pričuvnim policajcima u napadu na Potkonje i Vrpolje

    Danas su predstavnici Udruge hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Šibensko-kninske županije i predstavnici 'Petank' kluba Dalmatino iz Šibenika položili cvijeće i zapalili svijeće...

    Brzinska varijanta zapečenog graha gotova je u manje od sat vremena, a tako slasna

    U slučaju da danas niste planirali baš ništa posebno, ali vam fotografije roštilja i graha na društvenim mrežama izazivaju zazubice, ne brinite, ništa nije...