Bill Cosby ide u zatvor?

Slučaj seksualnog napastovanja Andree Constand danas je ponovno otvoren te je izdan nalog za uhićenje 78-godišnjeg komičara koji ju je zlostavljao u svojoj vili u Pennyslvaniji u siječnju 2004. godine. Andrea Constand tvrdi da ju je Cosby drogirao, nakon što su dogovorili kako će joj on biti mentor. Constand je nekada radila na Temple Universityju, s kojim je glumac surađivao.

Glumac tvrdi da je djevojci dao samo antihistaminik, lijek za ublažavanje alergija koji se može kupiti u ljekarni. Nakon što se Constand uzrujala i vratila u rodnu Kanadu, gdje danas živi i radi kao masažni terapeut, Cosby joj je ponudio plaćanje daljnjeg školovanja.

Upravo je Constand pokrenula revoluciju jer su se nakon nje javljale i mnoge duge žene koje su ga optužile da ih je drogirao i seksualno iskoristio. Među tim ženama bila su i neka slavna imena poput Janice Dickinson i Beverly Johnson.

Nekoć cijenjena očinska figura i snažni zagovornik samopomoći Afroamerikancima suočen je s nizom navoda za seksualno zlostavljanje, od koji mnoge sežu još u 60-te godine prošlog stoljeća. Većinu tih navodnih slučajeva nije moguće sudski procesuirati zbog zastare. Cosby ih je nazvao fantaziranjem, ali su svejedno su neki njegovi komčarski nastupi i neki televizijski projekti – otkazani.

‘Imamo dovoljno čvrste dokaze da nastavimo s tužbom’, izjavili su tužitelji okruga Montgomery na konferenciji za novinare te najavili uhićenje za 16 sati po njihovom vremenu, odnosno 23 sata po našem. Cosbyjeva kazna, ako se optužbe pokažu točnima za slučaj Andree Constand, mogla bi biti 10 godina zatvora.

izvor:tportal

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.