FOTO: Šibenčani o prvom kinu: ‘Srušili smo ga, šta će nan, povijest nam nije bila važna’

 

‘A kad nas unuci i praunuci koji budu gledali hologramske filmove budu pitali: Dida di je u Šibeniku bilo prvo kino? Jel tvoj dida bija živ kad se otvorilo? Mi ćemo im reći drhtavim glasom: “..srušili smo ga, šta će nan, povijest filmske umjetnosti grada Šibenika nije nam bila važna…”

kino

‘U osnovnoj školi dva puta godišnje učiteljica nas je vodila u kino. I to baš u kino “Tesla” – uvijek sam tražila mjesto na balkonu, nekako mi je bilo ljepše. Da ne bi pomislili kako smo gledali samo jugo filmove, partizane i revoluciju navest ću da mi je do dana današnjeg ostao u sjećanju američki filma “Dan kad su dijelili djecu”- priča o, to sam tek kasnije shvatila, propadanju jedne obitelji.’

kino1

 

Komentari su to u grupi Iz Šibenika si ako…gdje se ljudi sjećaju grada s tri kina, grada u kojem je snimljen jedan od prvih filmskih zapisa u ovom dijelu Europe davne 1898. godine.

foto/txt: Iz Šibenika si ako…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.