Glazbeni guru s RTL-a: Top lista domaćih pjesama za teretanu by Dorijan Klarić

Sati provedeni u teretani ili na tračanju mnogima su puno lakši uz glazbenu podlogu.

Brz i poticajan ritam utječe na to da odradimo više vježbi nego što bismo možda to napravili bez glazbe. Ali pomalo je nepisano pravilo da je ta glazbena podloga uvijek sastavljena od pjesama stranih izvođača. Zato je RTL-ov glazbeni guru, Šibenčanin Dorijan Klarić ,za  sastavio listu deset domaćih pjesama koje vas i te kako mogu motivirati na više sklekova, čučnjeva ili kilometara.

Evo Dorijanove top liste i zgodnih pojašnjenja.

1) “Pumpaj” – Ćubi

Ultimativna hrvatska himna za sve ljubitelje teretane i napornih treninga! Kad legendarni Ćubi urla “Pumpaj”, naprosto ne možete i ne smijete spustiti utege!

2) “Svijet voli pobjednike” – Colonia

Ovaj hit ima sve sastojke koji će vas natjerati na trening – zarazni ritam, priču o pobjedi i, naravno, vatrenu Indiru koja vas tjera da pomičete granice!

3) “Benzina” – Massimo

Massimo je davno priznao da baš i ne voli ovu pjesmu, ali ona sadrži sve što vaše uši trebaju u teretani – odličan beat i glupave stihove o benzinu, kerozinu i tajnim službama.

4) “Italiana” – Severina

Logika je jednostavna – “Italiana” jaaako podsjeća na ljeto, vrijeme u kojem se ponosno pokazuju istesana tijela. Osim toga, izvodi je žena sa savršenim tijelom, što bi nekima u vježbanju mogao biti…hm…dodatni poticaj.

5) “Tek je 12 sati” – Electro Team

Dance glazba uvijek je najbolji odabir za teretanu, a u našem slučaju to znači da moramo posegnuti za kraljevima dancea i njihovim najvećim hitom.

6) “Takvi kao ti” – Nina Badrić

Ljetni hit sa spotom u kojem se pojavljuje nekoliko nabildanih frajera odličan je odabir za glazbenu kulisu vašeg treninga, a “damtirlidam” super poklič u slučaju da ste izrazito ponosni na odrađeni trening.

7) “Afrika” – Dino Dvornik

Dino baš nije volio teretanu, ali je zato godinama radio glazbu kao stvorenu za vježbanje! “Afrika” je apsolutni predvodnik…

8) “Hipnotiziran” – Dino Dvornik

…ali i njegovi noviji uratci mogu poslužiti za nabrijavanje u teretani. Hipnotizirajte se glazbom hrvatskog kralja funka i pravac na traku za trčanje!

9) “Zaljubit ću se sutra” – NipplePeople

Zaljubit ću se sutra, ali vježbati počinjem – danas! Ovu mantru svakako iskoristite slušajući odličan klupski hit zbog kojeg ćete, u trenutku najvećeg umora, ipak odraditi jednu seriju više. 🙂

10) “Treblebass” – Svadbas

Pjesma i nije baš klupska, ali sadrži stih koji je nedvojbeno najveći poticaj u teretani – “ruke su ti snažne, upri iz sve snage, nek’ se cijedi znoj”… Treba li vam bolji vjetar u leđa od ovog?

izvor:rtl

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.