Kninjanka Sara Filipa Delić: ‘Želim reklamirati svoj grad, a ne samo druge’

Fotografija mlade Kninjanke Sare Filipe Delić prije mjesec dana je proglašena fotografijom dana časopisa National Geographic.

Sari je objavljena fotografija jezera u Poljskoj, Morskie Oko, mjesta koje je ona opisala kao ‘raj na zemlji’.

– Fotografijom se bavim od malih nogu, no tek prije četiri godine sam kupila prvi aparat i počela ozbiljnije s tim. Na National Geographic sam se jednom ulogirala na njihov profil, stavila svoju fotografiju u album i zaboravila na nju, da bi nakon dva tjedna ta ista bila izabrana kao najbolja. Ostala sam iznenađena jer to nisam ni najmanje očekivala – priča nam maturantica kninske Jezične gimnazije koja bi po završetku srednje htjela upisati Akademiju dramske umjetnosti ili socijalnu pedagogiju.

national geographic

Sarina fotografija je sada nominirana za najbolju fotografiju mjeseca, ali fotografkinja kaže da nije pretjerano uzbuđena oko toga i da se nada da će u budućnosti to samo pozitivno utjecati na njezinu karijeru i ono čime se bavi.

– Sada se samo nadam da će mi se netko smilovat i pomoći  da otvorim prvu izložbu kako bih mogla reklamirati svoj grad , a ne samo druge – priča simpatična osamnaestogodišnjakinja.

sara delic

Delić je prošle godine pobijedila na 5. Foto danima mladih koji okupljaju mlade fotografe Hrvatske, BiH, Srbije i Slovenije i sigurni smo da je pred njom blistava fotografska budućnost.

Sve nominirane fotografe i fotografije možete pogledati na sljedećem LINK-u.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.