10 misterija o Bermudskom trokutu koje nitko ne može objasniti

1. U Bermudskom trokutu u zadnjih sto godina izgubljeno je barem tisuću života. U prosjeku svake godine na ovom području, kojemu je ime nadjenuo Vincent Gaddis u članku iz 1964. godine, nestane četiri letjelice i dvadesetak brodova, piše Pun kufer.

2. Za nestanak letjelica i brodova “optuženi su” napadi izvanzemaljskih bića, prisutnost izgubljene Atlantide na morskom dnu kao i plina metana. Mnogi vjeruju da su misteriozni nestanci proizvod vrtloga do kojeg dolazi zbog miješanja tople i hladne morske struje na ovom području.

3. Prva osoba koja je pisala o Bermudskom trokutu bio je Kristofor Kolumbo. U svojem dnevniku 8. listopada 1492. godine napisao je kako je na ovome području brodski kompas prestao raditi, a tri dana kasnije opazio je i vatrenu kuglu na nebu.

4. Bermudski trokut pokriva površinu od 1140 kvadratnih kilometara na sjevernom dijelu Atlantskog oceana između Bermuda, Floride i Portorika. No, njegove granice nisu fiksne pa se neobični događaji zbivaju i izvan tih okvira.

5. Unutar Bermudskog trokuta, odnosno na otoku Andros američka vlada je postavila Atlantski centar za testiranje i procjenu podmorja (Atlantic Undersea Test and Evaluation Center) gdje američka mornarica testira svoje podmornice, sonare i oružje. Mnogi teoretičari zavjere vjeruju da je ovo zapravo nautičko Područje 51.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.