4 pokazatelja da u vašem tijelu ima dosta toksina

Ovo možda čitate jer imate neki blagi osjećaj da nešto nije baš kako bi trebalo biti. Možda se ne osjećate tako dobro kao nekad ili hrana koja je nekad zadovoljavala naše tijelo i davala mu energiju sada čini upravo suprotno. Lako je to sve prišiti starenju, ali naše tijelo funkcionira predobro da bi nam propustilo dati do znanja da nešto nije u redu. Tek onda kada prestanemo slušati šapate našeg tijela, mogu proizaći pravi problemi.

Balans ili uravnoteženost je temelj svih nivoa našeg zdravlja. Naše je tijelo poput simfonijskog orkestra koji svira harmoničnu simfoniju – sve se temelji na balansu. Ali dnevni okidači stresa poput toksina, neprikladne prehrane, nedovoljnog spavanja i mržnje prema poslu nam stoje na putu u pokušaju dostizanja te ravnoteže. Umjesto toga, bacaju nas u toksični vrtlog. Bitno je povezati se s našim tijelom kako bi bili u stanju čuti njegove znakove, prenosi mindbodygreen.

Evo nekoliko pokazatelja da u našem životu ima dosta toksina koje možete početi slušati već danas:

1. Uvijek ste puni

Doslovno, jer naša tijela trebaju izbaciti otpad svaki dan. To uključuje pražnjenje crijeva barem jednom dnevno. Ako ne otpuštate otpad iz svog tijela, toksini se vraćaju u krvotok i mogu napraviti kaos.

Savjet: Ako imate problema sa zatvorom pokušajte piti više vode, vježbati, uzimati neki kvalitetni probiotik ili bilnji čaj kao što je čaj od lista sene.

2. Loš zadah

Loš zadah nije samo nešto što vam kvari večernji spoj, on također može ukazati da ste toksični. Može nastati zbog bakterija u ustima koje otpuštaju ‘mirisne’ bioprodukte. Također naslućuje kako vaša jetra i crijeva imaju problem s eliminacijom toksina.

Savjet: Možete početi koristiti čistač za jezik kako bi eliminirali bakterije koje prekrivaju vaš jezik. Također, pokušajte uzimati svježe začinsko bilje poput peršina i korijandera, koji su fantastični detoksifikatori jetre.

3. Smetaju vam mirisi

Ako imate snažne reakcije na mirise kao što su parfemi ili dim, možda vam to uzrokuju toksini u vašem tijelu. Puno puta postajemo preosjetljivi na izvanjske mirise ako naša jetra ima problem s eliminiranjem različitih toksina iz našeg tijela. Kad su putevi detoksikacije zatvoreni, naša tijela i osjeti postaju izoštreni i mogu izazvati reakcije poput glavobolje i mučnine.

Savjet: Pomozite svojoj jetri začinskim biljem poput mliječnog čička i maslačkovog korijena, koje možete konzumirati u obliku čaja. Također se može probati popularna praksa detoksikacije ricinusovim uljem. Ovaj stari dobar savjet je odličan alat za pomoć pri ublažavanju neugodnih simptoma prebrze detoksikacije.

4. Višak kilograma se jednostavno ne topi

Postoje mnogi razlozi za otpor gubljenju težine. ‘Poludjeli’ hormoni, nepravilna ishrana, a već pogađate, toksini su jedan od njih. Toksini poput dioksina, PCB-a, i mnogi pesticidi su lipofilni, što znači da se u našim tijelima pohranjuju masnim stanicama. Kada je tijelo njima preopterećeno, može biti nemoguće odbaciti tu dodatnu težinu.

Savjet: Ključno je pobrinuti se da tijelo na pravilan način izbacuje toksine. To znači poboljšati prirodnu sposobnost tijela da to učini i pronađe ravnotežu. Neki siguran način čišćenja ili detoksikacije može pomoći, ali smanjivanje izloženosti toksinima je super važno. Odaberite čistu, organsku hranu kad god je to moguće i pobrinite se da se dobro oznojite, obavite veliku nuždu, hidratizirate i kvalitetno dišete svaki dan.

Izvor: atma.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.