I još neka domaća imena

ABOP zaokružio program Kulturaljke: Uz Vojka V i Let 3 stiže i najbolji electro live bend u Hrvatskoj

Po mnogima najbolji domaći electro-live bend ABOP (After je bolji od partija), nakon prošlogodišnjih nastupa po svim festivalima u regiji, ovo proljeće dolaze u Šibenik predstaviti svoj nedavno objavljeni album  “△” (Delta). Osim ABOP-a iz PARK organizacije najavljuju i domaće šibenske snage na Kulturaljci.

ABOP najavljuju poseban i rijetko viđen audiovizualni show koji pripremaju za svoj nastup u Šibeniku, gdje su zadnji put nastupali prije dvije godine na Regius festivalu. Bend čine vrhunski i dokazani glazbenici s domaće scene: bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries , Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintesajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintesajzerima. Snažno oslanjanje na mantrično odsvirane repeticije bubnjeva, uz sampleove i melodijske linije inspirirane acid houseom i technom, pretvaraju doživljaj ABOP-a u jedinstveno iskustvo, nerijetko bacajući publiku u pravi plesni delirij.

Osim tri udarna izvođača, ni ove godine Kulturaljka neće proći bez lokalnih glazbenih imena. Tako se posebno za ovu prigodu ponovno okuplja najpoznatija šibenska rap grupa OneIIMany. Osnovani sredinom 90-ih godina, Šibenčani su bili dio prvog hrvatskog hip-hop vala, zlatnog doma za domaći hip-hop, kad su zajedno s Tram 11, Neredom i Stokom i TBF-om udarali temelje novog žanra. Prvi službeni single ‘Vrime leti’ izašao im je 2000. godine. Na Kulturaljci će se okupiti u originalnom sastavu – IL Grande Ma, Mijagi i DJ MengRen, te će nakon šest godina pauze, odrepati svoje najpoznatije pjesme.

Osim šibenskih rap veterana, na desetom izdanju Kulturaljke, kao poseban gost Vojku V predstavit će se i Mali Japanac iz Ražina, a nakon dugo vremena ukazat će se i DJ Drug Podrug koji će brinuti o glazbenoj podlozi između bendova.

Koncertno finale Kulturaljke održat će se na novoj koncertnoj lokaciji u gradu – Hala Šibenik koja se nalazi na ulazu u bivšu vojarnu Bribirskih knezova, a radi se o nakadašnjoj garaži za vojna vozila iz 90-ih koja će sad dobiti novu namjenu uz pomoć vrijednih šibenskih volontera i Grada Šibenika.

Ulaznice su u prodaji putem Entrio sustava online ili na prodajnim mjestima u cijeloj HR po cijeni od 80 kuna u pretprodaji, a na dan koncerta će biti 100 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.