Ante Vrban progovorio o pokojnom bratu: ‘I dalje mu čujem glas u glavi’

Arhitekt Ante Vrban otvorio je vrata svoje vikendice na Jadriji novinarima dnevnik.hr s kojima je popričao o arhitekturi, ali i o privatnim stvarima.

– Ova kuća za mene je mir sloboda i djetinjstvo, tu sam zapravo odrastao, svako ljeto kad bi završila škola bi nas mama odvela kod mame i dide i obiteljski imamo kuću 300 metara odavde i tu sam se prvi put poljubio, zapalio cigaretu, prvi put potukao, mjesto gdje sam odrastao ljeti,prisjeća se Vrban. Gotovo deset godina trajala je potraga za malim mjestom u raju.

– Zapravo sam obećao teti od koje sam kupio da neću srušiti niti jedno stablo, niti ove oleandre s desne strane kuće jer je iz djetinjstva bila emotivno vezana, komentira svoju oazu. Upravo je za ovu kuću nagrađen dvjema prestižnim internacionalnim nagradama struke. Kameleon kuća proglašena je najboljom samostalnom rezidencijom u Europi. Svako djelo koje napravi, svaku nagradu koju osvoji, posvećuje preminulom bratu Tomi, od kojeg smo se oprostili prije 7 godina. Kaže kako vrijeme ne liječi rane.

– Ljudi misle da imaju problem jer pada kiša, jer je mokro, a ja nažalost znam što je pravi problem… Nisam ljut ni na koga, ni na sebe, ni na Boga, zapravo sam sretan jer mu i dalje čujem glas u glavi, i dalje ga se sjećam kao da je tu i nekako dan za dan vrijeme ne liječi nego čovjek nauči s tim živjeti. Ovo je stanje s kojim živiš i pretvaraš u pozitivno njemu u čast- zaključuje Vrban.

Kada mu je brat preminuo, kupio je psa Zeusa, za kojeg kaže da mu je spasio život

Ostatak razgovora pročitajte ovdje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.