‘Bandić kopira Murterine’: Ski stazu u centru mjesta Murter je imao još prije četiri godine!

Facebook/Maja Klarin Požgaj

Skijašku stazu, štoviše, skakaonicu, Murter je napravio još prije četiri godine, kada gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću još nije ni u peti bilo da bi ovih dana od Zagrebačke katedrale do Trga bana Josipa Jelačića mogla biti postavljena staza dugačka 168 metara.

Fotomontažu koja zorno prikazuje koliko je Murter napredniji po tom pitanju u odnosu na metropolu, izradila je Maja Klarin Požgaj.

– Kreativni moment podijelila sam s prijateljicama Murterkama na WhatsApp grupi i tako je krenula lavina. Posljednjih nas dana bombardiraju vijestima ‘nikad viđeno’, ‘neviđeni spektakl’… O viđeno je, viđeno, i to na Hramini 2013. kada je ekipa iz Murtera povodom maškara sa hladnjačom krenula put Like, priča nam kroz smijeh jezerska nevista Maja.

Među brojnim komentarima na njezinu fotomontažu, našao se i onaj kako su Murterini uvijek bili ispred vremena.

– To je Bandić kopira Murterine. Znan kad je dolazija viditi, napisala je jedna Murterka u komentarima.

Sutra će se, inače, u strogom centru Zagreba voziti revijalna utrka skijaških legendi. Među njima će biti i Janica i Ivica Kostelić, a u periodu od 5. do 15. siječnja staza će biti otvorena za građanstvo sa školom skijanja za djecu, u okviru FIS-ove kampanje ‘Dovedite djecu na snijeg’. I Zagrepčani će zaista po prvi put u povijesti skijati centrom metropole od katedrale do Trga, no Murterini su skije na trgu Rudina ipak navukli puno prije njih…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.