Kuhano vino je nekako sastavni dio adventske ponude i jednostavno pripada božićnom vremenu – poput džina toniku. Međutim, ruku na srce, ponekad ima okus poput šećerne vodice s cimetom i raznim drugim dodacima. Promjene su dobrodošle, stoga mjesto slatkog aromatičnog napitka s kockicama leda, možete napraviti pravi vrući džin s mirisom zime.
Sastojci za 4 porcije kuhanog džina:
- 100 ml džina (ovisno koliko želiš da napitak bude jak)
- 800 ml prirodnog soka od jabuke
- veliki komad đumbira
- 6 prutića cimeta
- 8 klinčića
- 4 zvjezdasta anisa
- 1 prstohvat pimenta
- 2 bio-naranče
Priprema:
- Stavi sok od jabuke u veliki lonac.
- Oguli naranče, ocijedi te zajedno s korom od naranče stavi u lonac
- Nareži đumbir na tanke ploške te dodaj.
- Zatim dodaj cimet, klinčiće i anis.
- Ugrij na srednjoj vatri (oko 20 minuta).
- Važno je da tekućina ne vrije!
- Na kraju dodaj džin te napitak prebaci s pomoću zaimače u šalice.
Izvor: miss7.24sata.hr