Više

    Možda vam zatreba nakon izlaska

    Brzo varivo od kupusa: Recept za fino jelo na žlicu koje čisti jetru od toksina

     

    Kupus je prava nutricionistička bomba koja obiluje vitaminima C i E, beta-karotenom, magnezijem, kalijem, kalcijem, željezom i drugim važnim elementima. Ova supernamirnica s protuupalnim djelovanjem jača imunitet tijela, poboljšava probavu te čisti jetru od toksina, piše zadovoljna.hr.

    Kupus se smatra i dijetalnom namirnicom jer se u 100 grama te namirnice nalazi tek oko 25 kalorija. Ne čudi stoga što se preporučuje njezina konzumacija osobama koje pokušavaju smršavjeti ili održati određenu tjelesnu masu.

    Da biste uživali u maksimumu njegovih hranjivih tvari, najbolje ga je jesti sirovog (u salatama) ili kratko prokuhanog. Naše bake od njega su kuhale krepka variva koja dobro zasićuju te griju u hladnim jesenskim i zimskim danima.

    Sastojci za varivo:

    400 grama svježeg kupusa

    3 krumpira

    2 mrkve

    2 kobasice po želji

    1 luk

    3 žlice brašna

    1 litra pilećeg temeljca

    biljno ulje za pirjanje

    sol i papar po želji

    Priprema:

    1. U velikom loncu zagrijete nekoliko žlica biljnog ulja pa na njemu popržite kobasice narezane na kolutiće. Popržite ih sa svake strane nekoliko minuta dok ne dobiju lijepu tamnosmeđu boju.
    2. Izvadite kobasice iz lonca i stavite sa strane. Na preostaloj masnoći propirjajte sitno nasjeckan luk.
    3. Ubacite očišćenu i narezanu mrkvu na kolutiće. Sve dobro promiješajte i pirjajte nekoliko minuta.
    4. Dodajte brašno, dobro promiješajte i zalijte pilećim temeljcem.
    5. U lonac dodajte očišćen krumpir nasjeckan na sitnije komade i pustite da se kuha dvadesetak minuta, odnosno dok se krumpir ne skuha do kraja.
    6. Pred kraj kuhanja u lonac vratite popržene komadiće kobasica i kupus narezan na tanke trakice i termički obrađujte sve zajedno još otprilike pet minuta. Posolite i popaprite po želji.
    7. Polužite s kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...