Više

    Čas posla: Hrskavi krumpiri iz tave s češnjakom i peršinom

     

    Pečeni krumpir odličan je prilog mesnim jelima ili onima od ribe, a uz odgovarajuću salatu može se pretvoriti i u glavno jelo kojemu neće nitko odoljeti.

    Ovo je španjolski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krumpira. Za njegovu pripremu najbolje je iskoristiti krumpir bogat škrobom, poput našeg ličkog, jer će takav krumpir ponuditi najviše okusa, piše Zadovoljna.hr.

    Sastojci za 4 do 6 osoba

    1,5 kg krumpira
    70 g svježeg peršina
    2 veća češnja češnjaka
    70 ml maslinova ulja
    2 žlice maslaca
    1 manji limun
    sol i papar po želji

    Priprema

    1. Ogulite i očistite krumpire, pa ih narežite na kocke jednake veličine. Stavite ih kuhati u veliki lonac s hladnom vodom.

    2. Dobro posolite vodu i na umjereno visokoj temperaturi pustite da zavrije. Kuhajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju.

    3. U maloj zdjeli pomiješajte nasjeckani peršin i češnjak.

    4. Ocijedite vodu od kuhanog krumpira i dobro ih posušite.

    5. U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte krumpire te ih povremeno protresite. Krumpire pecite oko pet minuta dok korica ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

    6. U krumpire dodajte kombinaciju češnjaka i peršina, dobro promiješajte da se sljube okusi i pustite da aromatiziraju krumpire jednu do dvije minute. Nakon toga dodajte maslac, posolite i popaprite po želji.

    7. Kad su krumpiri gotovi, preko njih naribajte koricu jednog manjeg limuna. Upotrijebite nešpricani i organski uzgojeni limun. Dobar tek!

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja...

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac...

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...

    NAJNOVIJE

    U Katoličkoj školi Šibenik u subotu, 27. travnja Biskupijski susret mladih

    Biskupijski susret mladih bit će održan u subotu, 27. travnja u 9 sati u prostorima Katoličke škole u Šibeniku pod geslom 'Raduj se za...

    Gradu Drnišu odobren projekt SUSTOUR

    Projekt SUSTOUR – 'Sustainable tourism for local development', koji je Grad Drniš kao vodeći partner prijavio na 1. poziv u okviru programa Interreg VI-A...

    Gradu Šibeniku ponovno uručen certifikat ‘Grad za mlade’

    Grad Šibenik će i u narednom razdoblju, odnosno od 2024. do 2027., nositi prestižni certifikat 'Grad za mlade', a jučer je u Zagrebu održana...

    Delegacija iz Albanije posjetila zonu Podi, CGO Bikarac i Centar za nove tehnologije Trokut

    Izaslanstvo albanskog grada Pogradeca na čelu s gradonačelnikom Ilirijem Xhakollijem, koje od srijedi boravi u službenom posjetu gradu Šibeniku, obišlo je danas Poduzetničku zonu...