Cheesecake s jagodama: Fantazija u čaši gotova za 10 minuta

Tko se ne voli rashladiti slasnom kriškom torte od sira u topao dan? Iskoristite kraj sezone jagoda i napravite jednostavni cheesecake iz čaše koji će biti gotov za čas.

Sastojci za dvije osobe: 
125 grama sira mascarpone
150 grama jagoda
4 tvrda keksa
1 limun
1 žlica kristalnog šećera
2 žlice šećera u prahu
1 žlica maslaca

Priprema:
1. U loncu zagrijte očišćene jagode, kristalni bijeli šećer i jednu žlicu limunovog soka. Miješajte dok se šećer ne rastopi, a jagode ne omekšaju. Za to će vam biti potrebno tri do četiri minute.

2. Zdrobite kekse u fini prah i pomiješajte ih s otopljenim maslacem.

3. Rasporedite dobivenu smjesu na dvije čaše, i utisnite je na dno.

4. Nježno izmiješajte sir mascarpone, preostali limunov sok i šećer u prahu.

5. Preko keksa stavite sirnu kremu, a preko kreme umak od jagoda. Poslužite odmah! Dobar tek!

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.