Bez pećnice, bez muke!

Cheesecake s limunom koji tako paše na +35 celzijevaca

Tijekom vrućih ljetnih dana nitko od nas ne voli provoditi mnogo vremena u kuhinji, no svejedno bismo se rado zasladili finim i laganim kolačima i tortama.

Srećom, postoji način kako pripremiti ljetnu tortu bez da palimo pećnicu. Dobra je vijest i ta što se naš cheesecake s limunom može pripremiti od lako dostupnih sastojaka koje gotovo uvijek imamo u svojoj smočnici.

Evo kako pripremiti ovaj osvježavajući desert.

Potrebni sastojci:

150 grama keksa (preporučujemo Petite kekse, no mogu poslužiti i neki drugi koji u sebi sadrže maslac )

50 g maslaca

20 g šećera

1 vanilijin šećer

320 g sira mascarponea

korica jednog limuna

limunov sok od iscijeđena tri limuna

 

Priprema:

  1. Od keksa pravimo „koru“ tj. bazu torte, a sve što je potrebno jest samljeti kekse, bilo ručno ili u blenderu, dodati im otopljeni maslac i šećer.

 

  1. Dobivenu smjesu potrebno je ravnomjerno rasporediti po odabranom kalupu za tortu i smjestiti na sat-dva u hladnjak kako bi postala čvrsta i kompaktna.

 

Što se tiče pripremanja kreme, potrebno je samo pomiješati preostale sastojke odnosno mascarpone, vanilijin šećer, koricu limuna i limunov sok.

 

Miješa se sve dok ne dobijemo čvrstu i jednoličnu smjenu, bilo ručno ili uz pomoć električnog miksera. Nakon što se prethodno pripremljena korica dovoljno ohladi, u kalup je potrebno dodati kremu i to je to.

Želite li da desert bude posebno osvježavajući, možete ga ukrasiti listićima metvice, piše Zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.