Desert bez grižnje savjesti: Brzi čokoladni kolač koji se neće lijepiti za bokove

Spoj čokolade i torte mnogima je omiljeni desert, no ovakva slastica često je vrlo teška, zasitna i prepuna šećera i praznih kalorija. Želite li isprobati ekspresnu ‘light’ verziju popularne slastice, napravite dijetalni čokoladni kolač, piše portal Zadovoljna.

SASTOJCI ZA ČOKOLADNI KOLAČ:

1. skupina satojaka
– 3/4 šalice brašna
– 1 šalica šećera (bolje smeđeg ili kokosovog)
– 2 pune žlice kakaa u prahu (gorkog)
– 1 žličica soli
– 1 žličica prašak za peciva
– 3/4 žličice sode bikarbone

2. skupina sastojaka
– 1 jaje
– 1/2 šalice mlijeka
– 2 žlice ulja
– 1 žličica ekstrakta vanilije
– 1/2 šalice vode

PRIPREMA ČOKOLADNOG KOLAČA:
1. U zdjelu za miksanje stavite prvu skupinu sastojaka (brašno, šećer, kakao, sol, prašak za peciva i sodu bikarbonu).

2. U posebnoj posudi izmiješajte sastojke iz druge skupine, dodajte ih prvima te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu i glatku smjesu.

3. Zagrijte pola šalice vode i kada zakuha dodajte je u smjesu te sve dobro izmiješajte.

4. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, smjesu izlijte u kalup te pecite oko 30 do 40 minuta,

Kolač narežite na 12 kriški kada se ohladi i poslužite. Svaka kriška ima 200 kalorija pa tako možete lakše kontolirati njihov unos.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.