Nema ljepšeg od mirisa kolača koji se širi iz pećnice, a ako je jednostavan kao ovaj čiji Vam recept donosimo, tada je to pun pogodak.
Jednostavni sastojci koje svatko ima u kući, bez ružičaste himalajske soli, extra djevičanskog makadamijinog ulja ili šećera uzgojenog na padinama Kilmanjara, ovaj kolač će zadovoljiti svačiju potrebu za slatkim.
Petnaest minuta pečenja, zvuči odlično, zar ne?
Mi ovaj recept upravo isprobavamo, a toliko je jednostavan da možete pustiti mašti na volju pa ga obogatiti nekim drugim voćem ( kruške zvuče kao odlična kombinacija), grožđicama ili pudingom od vanilije, ako ne pazite na liniju. Ali tko jede kolače, taj i ne pazi:)
Dobar tek!
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 1 šalica brašna
- 3 velike jabuke
- cimet po želji/1 žličica vanilinog šećera
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 Celzijevih stupnjeva
- Pomiješajte jaja i šećer u posudi dok smjesa ne postane bijela i prozračna. Dodajte brašno i miksajte.
- Namastite željeni kalup i dodajte brašno da spriječite ljepljenje za kalup. Ogulite i nasjeckajte jabuke na komade, pospite sa šećerom i cimetom ako želite.
- U kalup izlijte smjesu i poredajte narezane jabuke. Pecite oko 15 minuta dok ne dobijete lijepu zlatnu boju. Pospite po želji sa šećerom u prahu.
*Recept je preuzet sa Gastro.hr
Foto: stockfood