" "
Više

    " "

    Deset savjeta uz koje će se prhki keksi topiti u ustima

     

    Prhki keksi obavezan su dio svakog božićnog tanjura s kolačima. Kada radimo prhke kekse, zadnje što želimo je da budu žilavi ili prepečeni. Slijedite ove odlične Anjine savjete s preslatkog bloga Sweetheart kako bi vam keksići ispali baš onako kako treba

    Sastojci za kekse uglavnom trebaju biti sobne temperature –na taj se način svi sastojci bolje sjedine.

    Uvijek dodajte prstohvat soli – sol ističe druge okuse.

    Brašno koje koristite može biti oštro ili glatko, integralno ili bijelo – pazite samo pri uporabi brašna bez glutena (kukuruzno, bučino, heljdino itd), u tom slučaju, dobro je dodati i obično bijelo pšenično brašno čiji gluten će povezati smjesu i dopustiti keksima da se dignu.

    Prašak za pecivo ili soda bikarbona? Možete koristiti i i jedno i drugo – imajte na umu da soda može uzrokovati nešto tamniju boju kod pečenih keksića, a ako želite zamijeniti sodu praškom za pecivo, stavite duplo više praška nego sode.

    Smjesu za keksiće nemoje predugo mijesiti da vam keksi ne bi bili žilavi i tvrdi, cilj su nam mekani i prhki keksići koji se tope u ustima.

    U osnovno tijesto možete dodavati nasjeckanu čokoladu, suho voće, ribanu koricu limuna ili naranče i razne začine, igrajte se i upoznavajte okuse.

    Gotovo tijesto uvijek ostavite da se odmori u frižideru, može i preko noći – na taj će se način gluten iz brašna odmoriti i keksići će biti mekši i prhkiji.

    Kekse uvijek stavljajte u unaprijed zagrijanu pećnicu – ako je uključite tek kada tepsiju s keksima stavite u pećnicu, pečenje će biti mnogo duže, a keksi manje prhki jer im odmah treba visoka temperatura da se dignu i postanu fini, prhki.

    Kekse je najbolje peći toliko da su im rubovi samo blago zlatne boje, čak i ako je sredina još meka – u suprotnom, može se dogoditi da postanu pretvrdi, presuhi i neukusni.

    Pečene kekse ostavite da se barem djelmično ohlade na ravnoj površini – tek pečeni keksi izuzetno su krhki i lako pucaju.

    Izvor: Zadovoljna.hr

    - Advertisment -

    NAJNOVIJE

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera...

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    FOTO U Skradinu završena treća faza projekta uređenja...

    U Skradinu je završena treća faza projekta uređenja staze i vidikovca utvrde Turina. Ovim projektom omogućit će se lakši pristup do utvrde Turina kao...

    Općina Tribunj prvog dana praznika učenicima četvrtog razreda...

    Četvrtu godinu zaredom, prvog dana uskršnjih praznika Općina Tribunj podijelila je bicikle učenicima četvrtih razreda škole u Tribunju. Ove godine uz bicikle, dobili su...

    U našoj izbornoj jedinici lokalni HDZ-ovci dobili četiri...

    Poznato je kako izgleda lista HDZ-a i za IX. izbornu jedinicu. Kandidati iz Šibensko-kninske županije dobili su na njoj četiri mjesta, jer po ključu...

    NAJNOVIJE

    Župan Marko Jelić nositelj liste koalicije ‘Odgovor sjevera i juga’ u devetoj izbornoj jedinici

    Stranka Akcija za promjene predstavila je u četvrtak programske točke koalicije s Agrarnom strankom te potpisala deklaraciju o predizbornoj i postizbornoj suradnji s Nezavisnom...

    FOTO U Skradinu završena treća faza projekta uređenja staze i vidikovca utvrde Turina

    U Skradinu je završena treća faza projekta uređenja staze i vidikovca utvrde Turina. Ovim projektom omogućit će se lakši pristup do utvrde Turina kao...

    Općina Tribunj prvog dana praznika učenicima četvrtog razreda podijelila bicikle

    Četvrtu godinu zaredom, prvog dana uskršnjih praznika Općina Tribunj podijelila je bicikle učenicima četvrtih razreda škole u Tribunju. Ove godine uz bicikle, dobili su...

    U našoj izbornoj jedinici lokalni HDZ-ovci dobili četiri mjesta. Zekanović je sedmi, a Burić 14.

    Poznato je kako izgleda lista HDZ-a i za IX. izbornu jedinicu. Kandidati iz Šibensko-kninske županije dobili su na njoj četiri mjesta, jer po ključu...