Deset snažnih imena za djevojčice i dječake koja znače ‘anđeo’

Davanje imena djetetu zna se pretvoriti u pravu muku za roditelje. I oni sami znaju biti neodlučni, a onda najednom i svatko sa strane ima neki prijedlog ili želju. Jedna od opcija je dati djetetu ime koje ima snažno snačenje, a posebno je lijepo kada ime vašeg djeteta znači ‘anđeo’.

Zadovoljna.hr izdvojila je deset imena, pet za djevojčice i pet za dječake, koja imaju upravo to značenje.

Imena za djevojčice:

  1. Anđa/Anđela – Snažno ime koji potječe od grče riječi angelus, što znači ‘anđeo, glasnik, vjesnik’.
  2. Angelina/Anđelina – ovo je još jedna inačica imena koje dolazi od grčke riječi ‘angelus’ koja znači poslanik ili anđeo.

3.Gina – još jedna, kraća, varijanta imena Angelina, odnosno Anđelina jednako snažnog značenja.

Ariel – ovo je anglicizirani oblik hebrejske riječi Ari’el koja znači ‘božji lav’. Ariel je i ime arhanđela koji vlada vodama.

  1. Lejla/Laila – hebrojesko značenje ovog imena je noć, odnosno najljepša od svih noći, a Laila je između ostalog i anđeo noći u židovskoj mitologiji.

Imena za dječake:

  1. Anđelko – ovo je verzija imena za dječake koje ima podrijetlo iz grčkog “angelus”.
  2. Gabriel – ovo je ime arhanđela koji je prenio vijest o Isusovom rođenju. Također, on je anđeo radosti, života, istine, snova i prosuđivanja. Ovo biblijsko ime jako je popularno. Značenje herbojeskog imena Gabriel je ‘Bog je moja snaga’.
  3. Rafael – ovo je ime latinskog podriejtla a izvedeno od riječi ‘Rafa’ koja znači liječiti i ‘el’, odnosno svemoćni’, što znači ‘Bog liječi’ ili ‘Bog iscijeljuje’. Rafael je u kršćanskom svijetu jedan od sedam arhanđela i smatrao se zaštitnikom znanosti, liječnika i putnika.
  4. Mihael – u Bibliji Mihael je anđeo koji je poveo druge anđele u rat protiv Sotone. Značenje imena je onaj koji je poput Boga.
  5. Mihovil – ovo ime ima isto značenje kao i ime Mihael i jedna je od njegovih izvedenica, a u raznim varijantama popularno je u cijelom svijetu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.