Deset znakova da ste teta koju nećaci obožavaju

ilustracija

Djeca obožavaju kada im odrasle osobe iz obitelji pružaju pažnju. Čak i ako nemate svoje djece i iskustvo u ophođenju s mališanima, to ne znači da ne možete svojim nećakinjama i nećacima biti uzor kada je riječ o odgovornosti, ali i izvor zabave.

1. Obraćate im se kao odraslim osobama 
Djeca vole kada im se obraćate kao ljudskim bićima, a ne s pokroviteljskim tonom. To što su mali i neiskusni, ne znači i da su neinteligentni. Zato s njima razgovarate kao s ravnopravnim članovima obitelji.

2. Prepričat ćete im “neugodnjake” njihovih roditelja
Podijelit ćete s njima neugodne sitnice koje ste vi i njihovi roditelji proživjeli u osnovnoj školi. Pokazat ćete im fotografije iz djetinjstva bez straha da će se smijati vašim modnim izborima ili frizuri.

3. Poklonit ćete im “savršene” darove
Kul tete ne pitaju prodavače koji je dar prikladan za dob pojedinog djeteta. One pažljivo slušaju želje i interese svojih nećaka i biraju darove koji su savršeni baš za njih. Bez obzira na to je li u pitanju neka društvena igra, knjiga ili pretplata na glazbeni časopis.

4. Odvest ćete ih na koncert omiljene grupe ili utakmicu
Možda niste ljubiteljica glazbe One Directiona, ali to ne znači da nećete za ljubav svojih nećaka pribaviti karte za koncert i odvesti ih na najveći događaj njihovih života.

5. Birat ćete njihovo društvo u grupi odraslih 
Kul tete sjede sa svojim nećacima i razgovaraju o svakodnevnim stvarima čak i kada su u društvu prisutni odrasli.

6. Lakirat ćete im nokte 
Ponudit ćete se da lakirate nokte svojim nećakinjama ili im pružite kozmetički savjet kako se riješiti akni (uz prethodni dogovor s njihovim roditeljima) jer vi možete razgovarati o svemu.

7. Poslat ćete im razglednicu s odmora 

Ne mislimo pritom na razglednice namijenjene cijeloj obitelji, već naslovljene baš na vaše nećake i nećakinje.

8. U kontaktu ste preko Facebooka 
Kul tete imaju profil na Facebooku i njime se koriste bez većih problema. Naravno, prijatelji ste sa svojim mališanima i međusobno razmjenjujete slike, tekstove i šaljive videoklipove.

9. Dopisujete se na mobitelu
Ne morate zvati njihovu mamu da biste znali što se događa u životu vaših voljenih nećaka i nećakinja. Imate njihov direktni broj mobitela i koristite ga kad god vam to padne na pamet, piše portal Zadovoljna.

10. Naučit ćete ih igre svoje mladosti 

Svaka čast tehnologiji, ali vaša je dužnost upoznati klince i s igrama vaše mladosti kao što je “gumi-gumi”, lanac-probijanac, pikulanje i slično. Ma ima li išta bolje od zabavne igre na otvorenom?

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.