Dizajner Tomislav Bahorić u društvu brendova Rick Owens i Martin Margiela u Dubaiju

I dok su svjetske metropole poput New Yorka ili Pariza odradile prve ovogodinje tjedne mode, domaće dizajnerske snage tek se spremaju pokazati svoje nove kolekcije. Jedan od njih je dizajner muške odjeće šibenskih korijena, Tomislav Bahorić koji, osim što se sprema za hrvatske poklonike domaćih dizajnera priprema kolekciju za The cARTel iz Dubaija.

– To je luksuzni concept store koji se proteže na više od tri tisuće metara gdje svaki dizajner posebno ima svoju nišu gdje je izložena njegova kolekcija. U samom prostoru česti su eventi te izložbe tako da prostor živi doslovno 24 sata dnevno. Vlasnici Cartela izdaju i svoj časopis Dessert fish koji izlazi kvartalno te se i na taj način promovira cijela priča – pojasnio je Bahorić tamo točno putuje kolekcija s njegovim potpisom.

U DRUŠTVU MARTINA MARGIELA, RICKA OWENSA

Osim toga, cijela priča teži više kad se zna da se na istom mjestu mogu kupiti odjevni komadi s potpisom svjetski poznatih modnih brendova. The cARTel je inače najpoznatiji avangardni concept store u Dubaiju i okuplja dizajnere doslovno iz cijelog svijeta među kojima su i Rick Owens, Martin Margiela, Hussein Challayan, tako da mi je čast biti u tom društvu – priznaje mladi dizajner.

Predstavnici The cARTela obratili su se Bahoriću s upitom za suradnju nakon što su vidjeli kolekcije s potpisom Spirit by T.B. – Veoma su im se dopale moje kolekcije te je uslijedila suradnja – kaže nam Tomislav kojemu je ovo i svojevrsno priznanje za dosadašnji rad te potvrda da ide u pravom smjeru.

CRO A PORTER PA DUBAI

-Općenito je veoma teško upasti u tako dobar concept store s tim da to zahtjeva puno rada, slanje sheet line kolekcije određene veličine, standarde u kvaliteti, poštivanje rokova, popratni PR i još mnogo toga – objašnjava. Također, ovo je dizajnerova treća kolekcija koju šalje.

Nazvana je Circle te će premijerno biti prikazana na Cro a Porteru koji je na rasporedu krajem mjeseca, odnosno 27. ožujka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.