Vijest da je Kinder Bueno sladoled stigao u škrinju jedne trgovine u Zagrebu, odijeknula je poput munje u cijeloj Hrvatskoj. Zagrepčani su već do 17 sati istog dana pokupovali cijelu zalihu sladoleda i morali su se strpiti da stigne nova tura. Kada će i hoće li uopće taj sladoled dospjeti do Šibenika, nitko zasad ne zna, a kako vam sam pogled na fotografije Kinder Bueno sladoleda više ne bi izazivao zazubice, mi vam donosimo recept za Kinder Bueno tortu!
Biskvit
- 20 dkg sjeckanih lješnjaka
- 10 bjelanjaka
- 15 žlica šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- 10 dkg Nutelle ili nekog drugog čokoladnog namaza
Krema
- 1,5 L mlijeka
- 10 žlica brašna
- 10 žumanjaca
- 10 žlica šećera
- 1 puding od vanilije
- 25 dkg margarina
- 3 vrećice vanilin šećera
- 10 dkg čokolade za kuhanje
Dodatno
- 3 vrećice šlag pjene
- Malo mljevenih lješnjaka
Na lim premazan margarinom staviti papir za pečenje i po njemu ravnomjerno posuti sjeckanje lješnjake. Izraditi bjeljanjke i šećer, dodati žlicu jabučnog octa i smjesu pažljivo istresti na lješnjake. Peći u pećnici zagrijanoj na 150 stupnjeva sat vremena. Kada je pečeno izvaditi iz pećnice i staviti na podlogu, okrenuti naopako tako da lješnjaci budu gore. Odmah vruće, premazati Nutellom.
Skuhati kremu od mlijeka, šećera, žumanjaka, brašna i pudinga. U ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin i vanilin šećer. Podijeliti na dva dijela. Jedan dio ostaje kakav je, a u drugi dodati otopljenu čokoladu za kuhanje.
Žlicom vaditi naizmjenično svijetle i tamne kugle i slagati na koru.
Otopiti čokoladu, margarin i mlijeko i time popuniti ‘rupe’ između ‘kugla’ od kreme. Na to sve staviti izrađeni šlag. Posuti sjeckanim ili mljevenim lješnjacima.
U drugoj varijanti za biskvit, u bjelanjke dodati četiri žlice brašna i samljevene musslie od lješnjaka i badema, i staviti peći. Pečeni biskvit narezati na kockice, ubaciti u kalup i sve zaliti toplim mlijekom i kakaom.