Donosimo recept za najkremastiju tortu od jagoda

Torta koja se sastoji od slasne, lagane kreme i piškota zove se šarlota, a kad joj dodate zrele, mirisne jagode onda se zove šarlota s jagodama. Ma kako god da se zove, od ovih divnih sastojaka može biti samo jako ukusna i lijepa.

S prvim toplim danima posežemo i za laganijim, prozračnijim desertima, baš kao što je ova ljepotica satkana od piškota, kreme s jogurtom i mascarpone sirom i divnih, zrelih jagoda.

Jagode u desertima pun su pogodak, svojim okusom, mirisom, ali i izgledom obogate baš svaku kremu i svaki biskvit. U kombinaciji sa sirom jagode su već svima dobro poznate, probajte ih i u ovoj elegantnoj verziji s piškotama i jogurtom.

Sastojci:
(za kalup promjera 26 cm)

500 g jagoda
400 g piškota
200 ml mlijeka
1 vanilin šećer

Za kremu:
200 ml slatkog vrhnja
600 ml čvrstog jogurta
150 g mascarpone sira
2 vanilin šećera
150 g šećera u prahu
2 vrećice želatine
10 žlica vode

Priprema:

1. Želatinu stavite u zdjelicu, pomiješajte je s vodom i pustite da nabubri.

2. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag, umiješajte šećer u prahu, vanilin šećer, jogurt i mascarpone pa sve dobro izmiješajte.

3. Zagrijte nabubrenu želatinu dok se ne otopi pa je polako umiksajte u pripremljenu kremu.

4. Izvadite piškote pa im jedan kraj odrežite na visinu kalupa u koji ćete slagati tortu. Samo ih kratko, s jedne strane umočite u mlijeko koje ste izmiješali s vanilin šećerom pa ih složite jednu do druge uz rub kalupa za tortu.

5. Piškote položite i na dno kalupa.

6. Polovicu kreme nanesite na piškote, dodajte red na ploške narezanih jagoda pa po jagodama složite red piškota namočenih u mlijeko. Preko piškota rasporedite preostalu kremu pa stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi (najmanje 6 sati, najbolje preko noći).

7. Ukrasite površinu torte cijelim ili po pola prerezanim jagodama te listićima metvice.

Izvor: Zadovoljna.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.